Cape Fruit Coolers showt nieuwe koelfaciliteit

Cape Fruit Coolers, een onafhankelijke Zuid-Afrikaanse organisatie met als doel de export van citrus-, druiven-, appel-, peren- en tropische fruit te bedienen, heeft een gloednieuwe koelfaciliteit  ontworpen.

Ze zullen deze week hun eerste bestellingen voor citrus, dat voor de VS bestemd is, ontvangen. Het eerste schip naar de VS wordt volgende week verwacht.

Het koelhuis van 12.000 m2 beschikt momenteel over een capaciteit van 5.000 pallets. Het bedrijf heeft nog een faciliteit in Killarney met een capaciteit van 6.500 pallets. Recentelijk kreeg het bedrijf goedkeuring om citruszendingen voor Japan te verwerken, die nu in Killarney gekoeld worden. 

De nieuwe faciliteit wacht op de eerste citruszendingen voor de VS.  (foto's: Steve Oosthuizen)

Steve Oosthuizen van Cape Fruit Coolers: "We ramen dat de citrusteelt de komende vijf jaar enorm zal stijgen en daarom hebben we in het ontwerp een verdubbeling van de capaciteit meegenomen. Uiteindelijk willen we een capaciteit van iets meer dan 12.000 pallets in Richmond Park. De hele faciliteit wordt gekoeld en alle verplaatsingen vinden onder koeling plaats, wat de houdbaarheid van het fruit ten goede komt."

Hij merkt op dat de faciliteit een plan B achter de hand heeft voor citrustelers in het noorden in het geval er oponthoud in Durban Harbour mocht ontstaan. 

En zou de EU markt ook bereikt worden, dan zou deze faciliteit de Zuid-Afrikaanse citrussector een naadloze overgang bieden.

Vorig jaar werd het besluit van FPT in de haven van Kaapstad genomen dat het niet langer koelhuizen voor de Amerikaanse export zal bieden, wat Cape Fruit Coolers dwong z'n plannen voor een nieuwe koelfaciliteit te versnellen. Steve vertelt dat een plan van 14 maanden in 10 maanden gerealiseerd werd, net op tijd voor het Amerikaanse exportseizoen en compleet ontworpen en uitgevoerd door Afrikaanse ingenieurs. 

Ze hopen rond de 15.000 tot 20.000 pallets voor de Amerikaanse markt dit seizoen te verwerken.

Twee jaar geleden kocht Cape Fruit Coolers een stuk land op een eersteklas locatie direct aan de N7 die van de kust naar Citrusdal loopt. De aandeelhouders van het bedrijf erkenden jaren geleden het belang van een investering in de uitbreiding van hypermoderne koelfaciliteiten al. Cape Fruit Coolers aandeelhouders zijn Dutoit Invest in Ceres, Goede Hoop Verkoeling in Ceres, Ceres Koelkamers en APM Terminals (onderdeel van de Maersk Group). 

Momenteel is er een capaciteit van 5.000 pallets maar een dubbele capaciteit staat in de planning

Laadplatforms

Ingang van het nieuwe koelhuis

Voor meer informatie:
Steve Oosthuizen
Cape Fruit Coolers
Tel: +27 21 521 3700
Email: steve@cfcoolers.co.za
www.cfcoolers.co.za

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven