Marktinformatie Flandria: Grootste productietoename in rood en groen

De productie van alle kleuren paprika zal komende week stijgen

De productieaanvoer van komkommers zit op een hoog schema, meldt LAVA in een marktupdate. Prijzen zijn vorige week weggezakt. 

Klokprijzen van alle losse tomaten zijn gedaald, tros kon de noteringen beter behouden, maar zakt ook weg. Voldoende aanbod. Een normale beschikbaarheid voor de tijd van het jaar in courgettes werd in het begin van de week aan iets sterkere klokprijzen verkocht ivm vorige week. Prijzen zakten eind vorige week ook wat weg. De productie van alle kleuren paprika zal komende week stijgen-vooral rood en groen. De interesse voor onze inlandse productie neemt duidelijk toe, ook op exportvlak.

Na een stevige remonte in het begin van de week, zakken de prijzen van witloof opnieuw. Veel aanbod, weinig vraag. De inlandse productie van aubergines zit op een hoog peil. De aubergine is traditioneel een geliefde  vrucht in het binnenland met Pasen. Traditie houdt stand. Kropsla is en blijft het product met Pasen. Stabiele aanvoer werd sinds eind vorige week duurder. Ook veldsla werd duurder. Sluitkolen werden fors betaald op de klok.

Bron: LAVA nieuwsbrief  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven