Randolf Aaldijk, Origin Fruit Direct:

"Perfecte timing Zuid Afrikaans gele kiwiseizoen tussen het Europese en Nieuw-Zeelandse geweld"

Tholen - Origin Fruit Direct heeft de eerste Zuid-Afrikaanse Kiwi Gold binnengekregen. "We werken samen met telers in het noorden van Zuid-Afrika, die zo'n vijf jaar terug gestart zijn met de aanplant van ruim 75 hectare kiwi's. Momenteel zijn de beschikbare volumes nog beperkt, maar we verwachten de komende twee jaar als de aanplant in volle productie komt een mooi aanbod aan te kunnen leveren", vertelt Randolf Aaldijk van Origin Fruit Direct.

"In Zuid-Afrika zoekt men de laatste jaren nadrukkelijker naar diversificatie van het fruitaanbod en de kiwi's zijn daar een mooi voorbeeld van. Ik zie groot potentieel in de Zuid-Afrikaanse kiwiteelt, omdat het seizoen perfect valt tussen het Europese en Nieuw-Zeelandse geweld", vervolgt Randolf. Origin Fruit Direct ontvangt de kiwi's in 3- en 5-kiloverpakking.

"Vorig jaar zijn we voorzichtig gestart met het aanbieden van de gele kiwi's. Toen hebben we de eerste aanvoer via luchtvracht binnen laten komen. Dit jaar krijgen we een paar containers binnen. Volgend jaar zal het volume nog wat groter zijn. Het potentieel in de komende jaren is rond een miljoen dozen ofwel ongeveer 200 containers. Het seizoen kent maar een hele korte periode van zo'n 5-6 weken. We willen de kiwi's dit jaar goed bij onze klanten onder de aandacht brengen, zodat we volgend jaar tijdig de programma's kunnen opstarten."

"We hebben met de Zuid-Afrikaanse kiwi's toch wel wat unieks in handen, want ik zie ze nog niet elders in Europa aangeboden worden. Ook vanuit het groothandelskanaal is er al de nodige interesse. We hebben niet de illusie dat de kiwi's alleen naar Europa worden gestuurd, want ook markten als het Verre- en Midden-Oosten zullen zeker interesse hebben. Maar ook in Europa bieden deze gele kiwi's, in een periode waarin er nauwelijks gele kiwi's op de markt zijn, goede kansen."

Voor meer informatie:
Randolf Aaldijk
Origin Fruit Direct
Tel:  +31(0)88 244 93 05
randolf@originfruitdirect.nl
www.originfruitdirect.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven