Goede vraag naar citroenen met eetbare schil

De prijzen voor citroenen zijn met circa €1,20 per kilo meer dan bevredigend. Het gaat om citroenen van grote maten met eetbare schil. Het citrus is dan ook niet behandeld met gewasbestrijdingsmiddelen.

Daniele di Mauro 

"Dat onze citroenen niet behandeld zijn, kun je zien aan de imperfecties op de schil. Ze zijn esthetisch gezien niet perfect. Deze citroenen zijn erg in trek bij de Horeca en bij verwerkingsbedrijven die ook de schil verwerken", zegt groothandelaar Daniele di Mauro.

Di Mauro zet dozen van 6 kg af en de citroenen zijn afkomstig van Siciliaanse telers die veel ervaring hebben met het telen van citroenen met eetbare schil. Dit gewas wordt ook veel gevraagd door restaurants vanwege het hoge percentage aan sap.

"Het zijn zogeheten 'citroenen maat 3' en dit is op deze manier gedefinieerd omdat dit het aantal vertegenwoordigt om het gewicht van 500 gram te bereiken. De experts weten dit, maar ik moet het vaak uitleggen aan onze retailklanten, die niet gewend zijn aan deze meting", zegt di Mauro.

Dit citroenseizoen werd gekenmerkt door veel aanbod tegen prijzen die lang niet altijd bevredigend waren. Inmiddels loopt het seizoen van de Primofiore citroen tegen het einde met prijzen tussen €1,00 en €1,30 per kilo. De biologische variant kost €0,40 meer.

Voor meer informatie:
Daniele Di Mauro
Tel.: (+39) 0547 070160
Email: agricoladimaurosnc@gmail.com
Site: www.agricolabiologica.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven