Export Argentijnse citroenen naar Europa gaat eind april van start

Eén van de grootste citroenenexporteurs ter wereld bereidt de eerste zendingen van Argentinië naar Europa voor. Citromax is al gestart met de export van citroenen naar de Verenigde Staten en eind deze maand zullen ook de eerste citroenen voor de Europese markt verladen worden.

"Eind april of begin mei zal de export naar Europa starten," vertelt Bernabé Padilla van Citromax. "De gemiddelde transittijd naar de voornaamste havens bedraagt zo'n 30 dagen dus de eerste zendingen zullen de markt begin juni bereiken. We starten met de Europese markten waar minder Spaanse Verna-citroenen aanwezig zijn, zoals Griekenland, Italië, Polen, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk."

Export naar Europa zal dit jaar lager zijn
Citromax zal dit jaar minder citroenen naar Europa verladen. Dit komt omdat Argentijnse citroenenexporteurs weer toegang tot de Amerikaanse markt hebben. Het bedrijf zal meer citroenen die voorheen voor Europa bestemd waren naar de Verenigde Staten sturen om minder afhankelijk te worden van de Europese markt. 

"Voor Citromax zal de Europese markt dit jaar 50% van de export vertegenwoordigen," merkt Padilla op. Voorheen was dit 60% maar nu de markt in de Verenigde Staten weer open is, biedt dit nieuwe kansen voor onze citroenen en kunnen we wat minder afhankelijk van de Europese markt worden."

Verpakkingsmogelijkheden en biocategorie
Het grootste gedeelte van de partijen die Citromax naar Europa verlaadt, zullen bestaan uit losse verse citroenen, voornamelijk in dozen van 18 kilo. Padilla voegt eraan toe dat het bedrijf voor de Britse markt ook dozen met 15 kilo aanbiedt van 6 kilo voor afnemers in Frankrijk. "Sommige ontvangers, die werken met retailprogramma's, maken ook wel gebruik van houten bakken," vervolgt hij. 

Citromax heeft ook een groot biologisch programma en het bedrijf ziet deze categorie voortdurend groeien. Het is dan ook van plan om de export van biologische citroenen op te schalen, evenals die van onbehandeld fruit. "Citromax zal de export van onbehandelde en biologische verse citroenen uitbreiden," merkt Padilla tot slot op. "We blijven werken aan het opbouwen van banden met partners die gespecialiseerd zijn in dit type producten."

 

Voor meer informatie:
Bernabé Padilla
Citromax
Ph: +54 3863 496-200
bpadilla@citromax.com.ar
www.citromax.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven