Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Global Fruit Point importeert voor het eerst Demeter-peren

Argentijns hardfruitseizoen officieel gestart



Het seizoen voor hardfruit van overzee is officieel begonnen bij Global Fruit Point. Nadat het Duitse importbedrijf twee weken geleden reeds de eerste Argentijnse peren uit het teeltgebied Patagonië verwelkomde, kwam afgelopen week ook de tweede levering in de haven van Rotterdam binnen. Freshplaza was ter plaatse tijdens de kwaliteitscontrole van de Demeter-peren, die dit jaar voor het eerst in de handel geplaatst worden.


Verse Argentijnse Demeter-peren uit Argentijnse teelt. De komende jaren worden de volumes succesvol verhoogd, bevestigt de directie van Global Fruit Point.

Vanwege een staking in de haventerminal in Rotterdam kwam het tot een leveringsvertraging van een dag. Zo werd de tweede levering een dag later rond het middaguur in ontvangst genomen. Het Argentijnse hardfruitseizoen start op vrijwel hetzelfde moment als vorig jaar, bevestigt Danny de Leeuw, kwaliteitsmanager van het Nederlandse dochterbedrijf Global Fruit Services BV. "We starten het seizoen zoals gebruikelijk met de twee variëteiten Williams en Red Bartlett. Ook Beurré Giffard hoort tot de vroege perenrassen, later volgen Abate Fetel en overige rassen, waarna we het seizoen uiteindelijk in juni/juli afronden met het late ras Packham’s Triumph. De Argentijnse appelen komen iets later dan de peren op de markt, naar verwachting rond begin april. Het appelseizoen zal echter ook enkele maanden langer duren dan het perenseizoen.“



Danny De Leeuw (r) is kwaliteitsmanager bij Global Fruit Services BV 

Demeter-producten winnen aan populariteit
Het importbedrijf ziet in de afgelopen jaren een snel stijgende vraag naar hardfruit in biokwaliteit. Niet voor niets bestaat het overwegende deel van het aanbod uit bio-producten en vanaf dit seizoen voor het eerst ook Demeter-peren. "De kwaliteit van de eerste Demeter-peren is uitstekend. De volumes en beschikbaarheid kunnen we in dit vroege stadium van het seizoen echter moeilijk beoordelen“, zegt Danny tijdens de kwaliteitscontrole, die direct na aankomst van de container plaatsvindt.

Tot de strenge voorwaarden van de levensmiddelenhandel horen onder andere een diameter tussen de 70-75 mm per peer (passend bij de gangbare levensmiddelverpakkingen) en de robuustheid van de peer. Transparantie c.q. traceerbaarheid, maar ook regelmatige steekproeven in laboratoria zijn eveneens steeds belangrijker geworden, bevestigt Danny. Om de producten direct na de aankomst onafhankelijk te beoordelen, worden ze niet alleen door het eigen kwaliteitsteam, maar ook door het externe bedrijf HDG gecontroleerd. Ook bij dit bedrijf stelt men vast dat de Demeter-producten snel aan populariteit winnen, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf op aanvraag.


De kwaliteitscontrole wordt direct na aankomst doorgevoerd

Sven Heinsohn, mededirecteur van Global Fruit Point: “Argentinië is één van de belangrijkste leveringslanden in de EU voor bio-hardfruit. We zijn trots op de prestaties van onze partners in Argentinië en verheugen ons erop het aanbod aan Demeter-producten samen verder te ontwikkelen.“


Het team van Global Fruit Point en het zelfstandige kwaliteitsbureau HDG

Voor meer informatie:
Global Fruit Point GmbH
Bahnhofstraße 45, D-21614 Buxtehude
Telefon: +49-4161-74888-0
E-mail: sven.heinsohn@frupo.de            
www.frupo.de   

Publicatiedatum: