Duitse importeur voorzien van aardappelen uit Egypte en Israël

"De vraag naar vroege importaardappelen is groot"

"Het importseizoen van Egyptische vroege aardappelen is begonnen. Sinds een goede week zijn de aardappelen zowel in Duitsland alsook in andere EU-landen op de markt. De aardappelen worden momenteel tegen hoge prijzen verkocht, aangezien aardappelen in Noord-Europa na de droogte in de zomer van 2018 schaars zijn en de vraag naar importaardappelen groot is," weet Jan Preiss van Preiss Agrar, Handel & Beratung e.K.. De importeur verwacht de Egyptische aardappelen uiterlijk volgende week in de supermarktschappen.

De Israëlische aardappelen komen eveneens langzaam in Duitsland aan. Preiss Agrar neemt bovendien ook nog aardappelen uit Marokko af, echter minder voor de Duitse markt. Jan: "De Marokkaanse aardappelen worden overwegend in gewassen toestand in 15 kg zakken aangeboden. In Duitsland geven de consumenten echter de voorkeur aan kleinere verpakkingen en het proces van herverpakken is een extra stap die de retailsector vermijden wil." In landen als Frankrijk, Nederland en deels België passen deze aardappelen beter in het aanbod, meent Jan. Kwalitatief gezien zijn de Egyptische en Israëlische aardappelen gelijk aan elkaar, de Israëlische aardappelen zijn echter meestal iets duurder dan de Egyptische.

De eerste aardappelen uit Spanje verwacht hij pas half mei, aangezien dan pas de noodzakelijke vastheid van de schil bereikt is. "Tegenwoordig worden echter vroege aardappelen niet meer zo goed door de consumenten in Duitsland ontvangen. Deze aardappelen kunnen niet gewassen worden, aangezien de schil daar nog niet vast genoeg voor is - de consument geeft echter de voorkeur aan schone aardappelen in de supermarkt die meteen klaar zijn voor gebruik." Al sinds jaren gaat de vraag bij de importeurs daarom in de richting van aardappelen met een vaste schil. "Er zijn ook andere programma's, deze zijn echter niet perse marktrelevant."

"Voor de kwaliteit van de producten zou het natuurlijk veel beter zijn als ze ongewassen verkocht werden. Na het wassen daalt de kwaliteit namelijk alleen nog maar. Maar dat past gewoon niet meer bij de huidige levensstijl", zegt Jan afsluitend. De hoofdafnemers van Preiss Agrar, Handel & Beratung e.K. zijn verpakkingsbedrijven die dan wederom supermarkten beleveren.

Voor meer informatie:
Jan Preiss
Preiss Agrar, Handel & Beratung e.K.
Brüggerfeld 36, D-29574 Ebstorf
Telefoon:+49 5822 947483
E-mail: info@preissagrar.eu 
Web: www.preissagrar.eu 


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven