Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We waren onder de indruk van Griekse appelen en importeerden ze voor de Indiase markt"

Indiase importeurs zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om het beste fruit te importeren maar vanwege bepaalde regelgeving kunnen zij niet al deze mogelijkheden benutten. Gelukkig gaat er zo nu en dan een markt voor een bepaald product open, zoals bijvoorbeeld voor Griekse appelen. Nog niet zo lang geleden was het onmogelijk om deze appelen naar India te halen maar nu is Aeden Fruits in staat om ze aan de Indiase markt te leveren. 

De heer Kamaruddeen, directeur van Aeden Fruits, kwam niet van de één op de andere dag op het idee om Griekse appelen te importeren. Het was een nieuwsartikel dat hem wist te verleiden tot het ontdekken van deze markt. "Het idee op appelen uit Griekenland te importeren, was in eerste instantie te danken aan een artikel dat ik op de website FreshPlaza tegenkwam. We importeren al regelmatig uit Europese landen dus het plan om ook Griekse appelen naar India te halen, bracht ons op het idee om dit land eens te bezoeken. Dit deden we en we waren enorm onder de indruk van de appelen die er geteeld worden. We besloten om deze appelen ook in India op de markt te brengen. We zijn er dan ook trots op dat we de eersten zijn die de Indiase bevolking kennis laat maken met deze appelen." 

Hoewel Aeden Fruits het liefst meteen al begonnen was met het importeren van grote hoeveelheden appelen, verliep het proces vrij moeizaam. "Momenteel hebben we goedkeuring van het ministerie voor de import van slechts acht containers. Hierin zal verandering komen zodra we permanente goedkeuring krijgen van de Indiase autoriteiten. Wanneer we deze hebben, dan verwachten we ongeveer 95 containers appelen per seizoen te importeren. De rassen die we momenteel importeren zijn Red Delicious, Pink Lady en Granny Smith." 

Binnenkort zal de handel voor Indiase importeurs mogelijk vlot verlopen maar toen zij aan dit project begonnen, moesten ze de nodige obstakels overwinnen, vertelt Kamaruddeen: "Het was een enorme uitdaging voor ons om de eerste containers Griekse appelen te importeren. We hadden problemen met het op tijd inklaren van de vracht. Ambtenaren van de Indiase overheid inspecteerden onze container en we zijn de douane in Cochin en alle andere verantwoordelijke afdelingen dankbaar voor hun efficiënte en correcte afhandeling. Het inklaren en opmaken van de documenten gebeurde met de grootste zorg en uiteindelijk hadden we ons doel dan toch bereikt."

“Griekenland teelt appelen van wereldklasse en door deze ook voor de Indiase markt beschikbaar te maken, is op zich al positief. We kunnen nu van deze kwaliteitsappelen genieten zonder dat we hiervoor zelf naar Griekenland hoeven te reizen. Voor de Griekse appelsector ligt de prioriteit bij de binnenlandse markt. Nu we toegang tot Griekse appelen hebben, zullen er zich in de toekomst misschien nog meer landen aandienen die interessant voor ons zijn. De import uit landen zoals Italië en Polen zullen we in de toekomst zeker overwegen," aldus Kamaruddeen. 

Voor meer informatie:
Mr.Kamaruddeen C.H.
Aeden Fruits International
NKA Fruits

Tel: +91 9846123490
Email: kamar@aedenfruits.com  
www.aedenfruits.com

Publicatiedatum: