Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Exclusieve overeenkomst tussen Spaanse Provedo en Griekse Velvendos

"De consument is ver verwijderd van de smaak van een goede perzik"

Veel studies zijn het eens over de achteruitgang in de consumptie van perzik in de afgelopen jaren. "Dit is het gevolg van de vele variëteiten die te vinden zijn op de markt. Ze zien er verschillend uit en worden geoogst onder verschillende kwaliteitscriteria. Wanneer het fruit ver voor het rijp is, geoogst wordt door de teler vanwege de vraag naar stevig fruit in de keten, is het resultaat dat de consument ver verwijderd raakt van de smaak van een goede perzik", stelt Javier Provedo, manager van Provedo, een Spaanse steenfruitveredelaar.

"Deze redenen hebben de Griekse telers van Velvendos ertoe bewogen nieuwe perzikrassen te gaan zoeken, die naast het bevredigen van de behoeften van de telers en de handelsketen een goede smaak bieden, die gedurende het gehele zomerseizoen aanhoudt. Na verschillende jaren gezocht te hebben, hebben ze de oplossing gevonden in Spanje, bij ons", aldus Javier Provedo. Provedo, met zijn in Extremadura gevestigd onderzoekscentrum, heeft een reeks perziken en nectarines ontwikkeld die het gehele zomerseizoen kunnen dekken en tot grote tevredenheid onder consumenten bieden.

Tijdens de afgelopen Fruit Attraction beurs in Madrid ondertekenden Asepop Velvendos en Provedo een exclusieve licentie, die het voor de Griekse coöperatie mogelijk maakt om de beste variëteiten van de Extreme-reeks van Provedo te telen en af te zetten.

De ondertekende overeenkomst heeft betrekking op 4 perzik- en 6 nectarinerassen met vergelijkbare smaakeigenschappen. Het vroegste ras rijpt eind juni en het laatste halverwege september. De aanplant zal in 2019 beginnen. "Deze winter zullen we meer dan 10.000 bomen planten en tegen 2023 zullen we er meer dan 100.000 geplant hebben", zei dhr. Koutliampas, directeur van Velvendos. "Met deze overeenkomst zijn we in staat om consumenten iets extra's te bieden in de smaak van onze perziken en nectarines. Het fruit zal worden afgezet onder het merk Velvita Plus. We geloven dat deze variëteiten een grote waardering zullen hebben onder de consumenten, aangezien ze de traditionele perzik weer zullen gaan proeven".

Het kweekbedrijf GRINN is de vertegenwoordiger van Provedo in Griekenland en heeft het exclusieve recht om de variëteiten van de Extreme-lijn te vermenigvuldigen voor Asepop Velvendos.

Voor meer informatie:
Javier Provedo
PROVEDO
T: +34 924811746 
jprovedo@provedo.com 
www.provedo.com

Publicatiedatum: