Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1500 kilo cocaïne onderschept in container met mango's en douanier aangehouden

Op woensdag 13 februari is er in de Rotterdamse haven een grote partij cocaïne onderschept. Een 37-jarige douanier uit Rotterdam is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit drugstransport.

Container met mango’s
In een container werd tussen de mango’s een hoeveelheid van circa 1500 kilo cocaïne gevonden. De container met mango’s was afkomstig uit Brazilië.

Douanier aangehouden
Begin van dit jaar startte de Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek naar een verdachte douanier. Uit informatie van de Douane bleek dat de container met mango’s paste in het lopende onderzoek van de Rijksrecherche en dat de verdachte douanier mogelijk betrokken was bij de invoer van deze container.

De verdachte, die gisteren is aangehouden, wordt vrijdag 15 februari door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit in beperkingen.

Samenwerking
De Rijksrecherche heeft de zaak verder in onderzoek. Deze drugsvangst en het aanhouden van de douanier heeft plaatsgevonden in samenwerking met de Douane, het HARC-team, politie, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Bron: OM

Publicatiedatum: