Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika: Late druiventeeltgebieden doen het goed

De twee vroege teeltgebieden van de South African Table Grape Industry (SATI), Northern Provinces en Orange River, zijn bijna klaar met het verpakken van hun druiven. De eerste oogstraming voor het seizoen 2018-2019 blijft ongewijzigd en de oogst wordt op zo'n 63,2 tot 70,1 miljoen dozen van 4,5 kilo geraamd. Het ziet er naar uit dat de uiteindelijke aantallen rond het midden of de ondergrens van de raming zullen liggen. 

*INTAKE WEEK 5

*Intake PPECB data

Northern Provinces
Slechts een klein aantal telers is begonnen met het verpakken van de laatste dozen. De regio heeft het gemiddelde volume van de oogstraming al bereikt en heeft de grote oogst van vorig jaar ook al overtroffen. 

Orange River
De meeste telers zijn klaar met verpakken. De regio zit aan de ondergrens van de oogstraming. 

 

*EXPORTS WEEK 6 

*Exports AgriHub data (tot donderdag 7 februari 2019 8.00 uur)

Olifants River
Telers beginnen aan de laatste fase van het seizoen dat eindigt met de rassen Crimson, Allison en Autumn Royal. Deze regio zal naar verwachting de ondergrens van de raming niet halen. Dit kleine teeltgebied had het zwaarst te lijden van de droogte en is hiervan minder goed hersteld dan men aanvankelijk had gehoopt. Dit zal echter geen grote gevolgen hebben voor het uiteindelijke totaalvolume. 

Berg River 
De regio is begonnen aan de middelste fase van het seizoen en de omstandigheden zijn over het algemeen goed. De late rassen, zoals Scarlotta en Sugra34, moeten nog worden verpakt en dit is wat later dan voorgaande seizoenen.

Hex River
De pluk is in volle gang. Telers houden hun druivenplantages extra goed in de gaten om de eventuele gevolgen van de regenval te beperken. Momenteel wordt het ras Crimson verpakt. Hierna is het de beurt aan Sunred Seedless.

Publicatiedatum: