Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nicolo Sparacino van Biofruit Trading:

“Vraag naar Siciliaanse citrus bijzonder groot in Zuid-Duitsland”

Met de kerst is de vraag naar citrus gewoonlijk groter dan anders. Met name de Siciliaanse sinaasappelen waren dit seizoen populair, gevolgd door clementines, zegt Nicolo Sparacino, directeur van Biofruit Trading. "Vooral in het zuiden van Duitsland was de vraag erg groot."

 

De oogst van Navelina’s begon in oktober en de Washington Navels arriveerden eind november. Sparacino is overtuigend positief over de kwaliteit van het fruit dit jaar: "Er was een goede verhouding zon en regen, de maten van het fruit waren groot en we hebben nauwelijks problemen gehad met de schil. Al met al de beste kwaliteit van de afgelopen tien jaar."

Terwijl in afgelopen jaren er vaak een tekort was aan grote maten, is de beschikbaarheid daarvan dit jaar juist erg goed, wat effect heeft op de handel in industriefruit. “We hebben dit jaar maar een kleine hoeveelheid beschikbaar voor de verwerkende industrie en bovendien leveren we ook daaraan enkel fruit van hoge kwaliteit, dus de prijzen zijn erg gunstig.”

Biofruit Trading verkoopt haar Siciliaanse citrusfruit over heel Europa. Een bijzonder verkooppunt is de delicatessenwinkel Terra Verde in Berlijn. "Oorspronkelijk was deze winkel enkel bedoeld als een showroom voor onze producten, maar inmiddels is het tevens een café en delicatessenwinkel. Het geniet grote populariteit.” Volgens de directeur past de Terra Verde winkel goed binnen het concept van de onderneming: “We bieden onze klanten niet enkel een product aan, maar tevens een beleving. We importeren onze waren direct van Sicilië naar Duitsland, zonder tussenpersonen, waardoor we onze klanten werkelijk alles over ons fruit kunnen vertellen.” Bovendien heeft de korte leveringsketen een gunstig effect op de prijs. 

"We hebben twee voorname doelstellingen: we willen onze klanten een goed product voor een goede prijs aanbieden en tegelijkertijd de smaakbeleving uit de Siciliaanse cultuur overbrengen naar Duitsland.” De opening van een tweede winkelvestiging is reeds onderweg.

De delicatessenbranche ligt eveneens dicht bij het hart van het bedrijf, legt Sparacino uit: "De fruithandel in zichzelf is goed en prima, maar helaas ook weer niet al te leuk. Onze business bidet ons tevens de gelegenheid om contact te maken met de eindconsument. En dat gaat om veel meer plezier en manieren om nieuwe dingen te leren.”

Biofruit Trading is aanwezig op de komende Fruit Logistica om kennis te maken op de gezamenlijke stand van Consorzio di Tutela Arancia di Ribera D.O.P. in Hal 4.2, Stand D12.
 
Voor meer informatie:
Nicoló Sparacino
Biofruit Trading  
Handjerystrasse 48
12161 Berlin
Tel: +49 30 49805194 
export@biofruit-trading.com
www.biofruit-trading.com/

Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven