Nieuw Italiaans perenras

Vorige week namen Gianluca Baruzzi en Giuseppina Caracciolo deel aan het International Pear Symposium, georganiseerd door de International Society for the Horticultural Science (ISHS) in Montevideo, Uruguay. De onderzoekers van het CREA, het centrum voor olijven- fruit- en citrusonderzoek, presenteerden de rasseninnovaties die werden verkregen uit het lopende genetische verbeteringsprogramma dat wordt uitgevoerd in het Italiaanse Forlì. Hiermee onderscheidt het onderzoek zich op internationaal niveau.

 

Giuseppina Caracciolo en Gianluca Baruzzi (links en rechts) samen met onderzoekers uit Uruguay.

"Het was een belangrijke ervaring die ons in staat stelde om de toestand van het onderzoek op wereldniveau te controleren. Onze innovaties werden enorm gewaardeerd door de technici en onderzoekers die aanwezig waren op het symposium", zegt Giuseppina Caracciolo. Het Crea heeft het ras CREA 194 geselecteerd en getest en deze zal binnenkort op de markt worden gebracht.

Het ras Crea 194

"Het is een vroegrijpe cultivar, verkregen van het Carmen ras,  dat al volledig is gevestigd en dat een aanzienlijk succes kent. CREA 194 is zeer productief, dus het is aan te raden om uit te dunnen om peren van groot formaat te verkrijgen”, zegt Giuseppina.

Bezoek aan een boomgaard in Uruguay

De uitstekende houdbaarheid is een ander belangrijk kenmerk van dit ras. "We hebben nu een ras dat langer in fruitbewaring kan blijven dan Carmen. Crea 194 heeft een zeer dikke schil en daarom zal het niet snel bederven zoals andere peren wanneer de peren door consumenten worden aangeraakt."

De peer heeft een zeer zoete smaak en is esthetisch vergelijkbaar met Carmen. Op internationaal niveau hebben ze geen nieuwigheden gepresenteerd. De CREA-innovatie wekte veel belangstelling. Er waren ook andere rassen zoals de Falstaff en andere rode peren", concludeert Caracciolo.

ContactL
CREA-OFA
Via La Canapona, 1 bis
47121 Forlì, Italia
(+39) 0543.89566
Email: giuseppina.caracciolo@crea.gov.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.