Hardfruitmarkt: weinig vraag, hoge volumes en lage prijzen

Tholen – “De kerstperiode is voor de hardfruitmarkt niet speciaal. Alles loopt normaal door. De focus van de consumenten ligt meer op de specialiteiten en niet op appelen en peren”, vertelt Ludger Nollet van Nollet Fruit. “Tot een paar weken geleden was de markt niet echt slecht, maar we hebben wel betere dagen gekend. Wanneer de markt weer aantrekt, is moeilijk te voorspellen. Vroeger kon je de dagen nog voorspellen, maar nu gaat dat niet meer. Normaal gezien zijn de eerste twee weken van januari niet de beste weken, omdat mensen zich na de kerst hebben volgegeten. In de periode daarna is de afzet voornamelijk afhankelijk van het weer. Wanneer het slecht weer is, gaan de consumenten allemaal naar de grootwarenhuizen en niet naar de winkeliers en de marktkramers.”

De kwaliteit van het hardfruit is momenteel goed, maar de prijzen zijn aan de lage kant. “De prijzen zijn afhankelijk van de maat, maar alsnog veel te goedkoop. De prijzen voor Jonagold liggen tussen de 35 à 45 cent voor maat 70-75 en voor de hele dikke tussen de 20 à 25 cent per kilo”, aldus Nollet. Ook bij Koen Bruneel van Bruneel-Cox is het de laatste weken iets rustiger. “Echt beter zien wij het niet gaan. De kwaliteit is goed, maar we hebben de indruk dat er te veel fruit op de markt is. De thuisverkoop loopt daarentegen wel vrij vergelijkbaar met andere jaren. Bij ons is het standaard tussen Sinterklaas en Nieuwjaar niet zo druk, maar wanneer de goede voornemens weer tevoorschijn komen gaat het normaal weer beter. Het is moeilijk om te voorspellen, dus blijft het afwachten.”

Voor meer informatie:
Ludger Nollet
Nollet Fruit
+32 (0)2 245 72 81
Ludger.nollet@skynet.be

Voor meer informatie:
Koen Bruneel
Bruneel-Cox
Brandakkers 4
2310 Rijkevorsel
+31(0) 3 314 33 99
info@bruneel-cox.be  
www.bruneel-cox.be  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.