Hans Tabak (Dutch Green) over start Spaans citrusseizoen:

"Wij zijn niet van die vroege starters"

Tholen - Bij Dutch Green in Amsterdam is vanmorgen het eerste Spaanse citrus gearriveerd. "Van Aranda hebben we Clementines en Clemenules binnengekregen en van Frutas Morell de eerste Navelina's", vertelt Hans Tabak.


Hans Tabak en Vicente Morell

Vorig jaar ging de importeur nog op 1 november van start, dit jaar is de eerste aankomst bijna twee weken later. "Door het slechte weer in Spanje komt de aanvoer wat later op gang. Daarbij zijn we nooit van die vroege starters. Als Vicente Morell aangeeft dat hij citrus kan leveren met de juiste maat, kwaliteit en vooral smaak, dan pas beginnen we," zegt Tabak. 

"De verwachtingen waren bij de start van het seizoen hooggespannen. Voor de start van het seizoen vallen de mandarijnenprijzen me erg mee. Voor dikke maten Navelina's moet je goed geld betalen, want die zijn er niet veel. De kleinere maten zijn een stuk goedkoper", aldus Hans.

Frutas Morell is een bedrijf dat is gevestigd in Valencia. Het familiebedrijf begon in 1940 met het merk Cordero en Vicente Morell vertegenwoordigt de derde generatie van het familiebedrijf. Frutas Morell levert uitsluitend citrus aan groothandelaren. De groothandel is een sector waar merken een belangrijke rol spelen en waar Frutas Morell zich kan onderscheiden door middel van kwaliteit en goede prijzen.

Vicente Morell ziet smaak als het belangrijkste criterium bij het inkopen van sinaasappelen en mandarijnen. "Eerst proeven we het fruit. Als de smaak goed is, gaan we verder met het inpakken. We willen dat consumenten terug komen voor meer van hetzelfde. Er staat veel op het spel als je je werk richt op het opbouwen van een merk en een reputatie op de markt. Je kunt je geen fouten veroorloven."

Voor meer informatie:
Hans Tabak
Dutch Green BV
Tel: 020-3035040
Mob: 06-53228976
info@dutchgreen.nl
www.dutchgreen.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.