Nieuwe Italiaanse clementine Emma

Er komt een nieuwe Clementine op de markt: Emma, een ras dat wordt geteeld in Corigliano Calabro, op de Piana di Sibari. Het is een smakelijke clementine met een perfecte rijping en zoetheid, pitloos en easy peeler.

Emma is ontwikkeld door Gruppo Mazzoni. In 2001 werd er gestart met de teelt en afzet van perziken en nectarines. Met Emma versterkt Mazzoni haar relatie met de Piana di Sibari met als doel een topproduct te leveren.


 

Emma: naamgeving, oogsttijden en methoden
De naam 'Emma' speelt met fantasie over de personalisatie van het product en roept assonantie op met 'clementina', wat herinnert aan de vrouwelijkheid van het product.

De clementines worden geoogst tussen half oktober en eind februari. Wat de seizoen van 2018-2019 betreft, zegt verkoopmanager Sergio Trevisan van Cico-Mazzoni: "Wij verwachten ongeveer 10.000 ton vroege, middelgrote en late rassen op de markt te brengen. Emma wordt afgezet in bakjes van 1,5 kg die gemakkelijk te vervoeren zijn en hebben een herkenbaar logo. Namelijk een oranje clementine partje dat symbool staat aan de helderheid van de zon en de frisheid van de het fruit."

Een speciaal product dat speciale zorg vereist
Emma groeit op de Piana di Sibari, een ideale locatie dankzij het speciale microklimaat, dat wordt gekenmerkt door grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht en de vele zonnige dagen.

Het oogsten is gespreid om altijd de perfecte graad van rijpheid en suikerniveau te garanderen. Daarna komtt het fruit in bewaring tot ze naar de afzetpunten worden gebracht.

 Matteo Mazzoni

 

De waarde van de keten en de rol van Mazzoni Group
Het project om Emma te creëren, maakt deel uit van de strategie van Cico-Mazzoni. "We selecteren de soort, identificeren de meest geschikte gebieden en sluiten samenwerkingsverbanden met deskundige telers", zegt Matteo Mazzoni.

"Onze toegevoegde waarde wordt bepaald door onze ervaring in product management, opslag, verpakking, logistiek en onze relatie met de handel op nationaal en internationaal niveau. Deze vaardigheden worden gedeeld met de telers, zodat we een gemeenschappelijk doel hebben en de markt op een efficiënte manier kunnen benaderen."

Contact:
Mazzoni Group
Via del Mare, 4
44039 Tresigallo (FE)
Tel.: +39 (0)533 607832
Web: www.mazzonigroup.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven