Zuid-Tirol: groothandelsprijzen voor appelen op niveau 2016

Het instituut voor economisch onderzoek WIFO in Bozen publiceert regelmatig een lijst van groothandelsprijzen van verschillende producten. Met de publicatie van deze prijzen voor de belangrijkste appelsoorten van Zuid-Tirol wil de 'Südtiroler Bauernbund' een oriëntatie voor de situatie op de appelmarkt bieden. De prijzen van september 2018 zijn nu beschikbaar.

Een blik op de meest recente groothandelsprijzen voor de maand september laat zien dat de eerste prijzen voor de nieuwe oogst bij de meeste beschikbare rassen ongeveer op het niveau van het jaar 2016 liggen – en daarmee duidelijk onder het niveau van vorig jaar. In de maand september (in de grafiek helemaal rechts) heeft het WIFO prijzen voor de appelrassen Gala, Golden Delicious, Granny Smith en Red Delicious weergegeven. Bij de gepubliceerde prijzen gaat het om brutoprijzen waar de kosten voor opslag, transport, marketing etc. nog vanaf moeten worden getrokken om een uitgangspunt voor de te verwachten uitbetalingsprijzen te krijgen.

Bij de rassen Gala, Granny Smith en Red Delicious toont de grafiek dat de prijzen iets hoger liggen dan in september 2016 (in de grafiek helemaal links). Alleen bij het ras Golden Delicious is het prijsniveau nog duidelijk hoger dan in de septembermaanden van 2016 en 2017. Ten opzichte van de voorgaande maand augustus is er bij Golden Delicious momenteel echter sprake van een duidelijke prijsdaling. 

In de onderstaande grafiek is de ontwikkeling van de prijzen sinds september 2016 te zien.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven