Opvallende marketing en storytelling zijn duidelijk van waarde

"Volle maan appel" leidt tot stijging afzet Bio-Jonagored

Van maandag op dinsdag scheen afgelopen week de volle maan over het oude land. Iedereen lag diep te slapen. Alleen de werknemers van het biologische teeltbedrijf Münch waren op om dit jaar de "Volle maan appel" te oogsten. In één enkele nacht werd 120 ton biologisch Jonagored geplukt. Bedrijfsleider Marco Bartels: "De unieke marketing en storytelling leiden naar een interessante stijging in de afzet en hebben een duidelijke herkenningswaarde in de handel."Verkoopstijging

Na een lange termijn initiatief plukten verschillende biologische fruittelers in Duitsland vollemaansappelen. Hoewel de pluk 's nachts gebeurt, ziet het fruit er niet anders uit dan appelen die overdag geplukt worden, maar de smaak zou onnavolgbaar zijn. Van de vele bedrijven die eraan deelnamen bleef er maar een over: Obsthof Münch. 

Het bedrijf heeft maar één klant, Tegut, die de appelen onder het label 'Volle Maan' verkoopt voor dezelfde prijs als andere biologische appelen. Deze marketingstrategie heeft een interessante stijging van de afzet laten zien. Zodra het seizoen van de vollemaansappelen ten einde komt, zakt de verkoop van Jonagored met 50%.

Deljonca
Obsthof Münch zoekt altijd nieuwe, interessante rassen. Daarom werd dit jaar de nieuwe Deljoncas geplant. Deze wordt in augustus geoogst, samen met de Delbarestivale. Het is een smakelijk ras met een mooie kleur.


De Deljonca

Biologisch telen op grote schaal
Claus-Peter Münch teelt al meer dan 35 jaar biologisch fruit. Hij is een van de eerste biologische telers in West-Duitsland. Hij begon met 1,3 ha en heeft nu 120 ha. 

Een deel van de oogst wordt geëxporteerd naar Scandinavië. Elstar, Topaz en Jonagored zijn zijn belangrijkste rassen. Met peren en pruimen maakt hij zijn assortiment af. Dit jaar wordt een grote oogst verwacht. "We verwachten dat we tot juli biologische appelen van hoge kwaliteit kunnen leveren."

Voor meer informatie:
Bio Obst Münch GmbH & Co. KG
Siebenhöfen 29
21723 Hollern
Tel.: 04141 - 70610
Fax: 04141 - 76775
info@bioobstmuench.de 
www.bioobstmuench.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.