Polen zit Turkse afzet dwars

Zuid-Afrika en Duitsland mogelijke markten voor Turkse appelen

In Turkije is de appeloogst in volle gang. Arona focust vooral op de oosterse markten, maar niemand lijkt veilig voor het enorme Poolse aanbod. Hoewel de kwaliteit prima is, kunnen de Poolse prijzen het Turkse appelfeestje verpesten.

Mona Hamed van Arona: "Onze appelen zijn ietsje duurder dan het Poolse aanbod, maar we exporteren een hoogwaardige kwaliteit die in Turkse supermarkten niet eens verkrijgbaar is. Al onze appelen worden geteeld zonder conventionele gewasbeschermingsmiddelen en met biologische meststoffen."

De Turkse appelen worden vooral naar landen als India en Rusland geëxporteerd. "Dat Chinese appelen niet in India mogen worden geïmporteerd helpt ons veel. De prijzen zijn gunstig voor ons, vooral ook met de huidige waarde van de dollar."

Arona wil z'n volumes in de toekomst laten stijgen. "We hebben dit jaar 20% van onze opbrengst verloren aan slecht weer. De Golden en Red Delicious doen het dit jaar beter dan vorig jaar. We moeten concurreren met Iran, Rusland en Chili, maar we hebben vertrouwen in de kwaliteit van ons product. We zoeken naar nieuwe markten in Zuid-Afrika en Duitsland."

Voor meer informatie;
Mona Hamed
Arona International
Tel: +0090 531 485 03 21
Email: Arona.int@gmail.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven