Poolse appelexporteur Jan Nowakowski van Genesis Fresh:

"We richten onze pijlen op India en China"

Dankzij de hete zomer heeft Europa een overvloed aan appelen. Gelukkig zijn er nog markten die appelen importeren. Volgens Jan Nowakowski van het Poolse Genesis Fresh liggen die in Azië.

Volgens Nowakowski is de kwaliteit dit jaar prima. "De appelen zijn wat kleiner en zoeter en dat is precies waar Aziatische klanten van houden. Daar richten we ons nu op want de Europese markt is verzadigd."

Genesis Fresh richt z'n pijlen op India en China. "Er zijn ook mogelijkheden in het Midden-Oosten en Egypte. Die landen betalen een redelijke prijs in vergelijking met Europa."

In Polen haalt de regering 500.000 ton appelen van de markt om de appeltelers wat lucht te geven. Dit kan op korte termijn helpen. "Veel telers stappen over op biologisch. Daarmee zullen niet alleen hun prijzen stijgen, maar ook hun kosten. Maar iedereen zoekt een manier."

Bij Genesis Fresh ligt de focus op het nieuwste ras Ida Red: “Ida Red is het populairste ras in Polen en ze komt iets later dan de rest. Nu zijn rassen als Gala en Golden al geoogst en kunnen we ons bezighouden met Ida Red. Dit jaar hadden we een enorme oogst door het weer. Volgend jaar verliezen we vast wat aan stormen en vorst, waardoor de markt stabiliseert. Misschien wordt het als twee jaar geleden toen de vraag naar Poolse appelen enorm was."

Voor meer informatie:
Jan Nowakowski
Genesis Fresh
Tel. +48223783405
Email: info@genesisfresh.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven