Prijzen Chinese peren blijven stijgen

"Als gevolg van extreme weersomstandigheden is de Chinese perenproductie dit jaar zo'n 40% lager dan vorig seizoen. De oogst is al achter de rug maar er is nog een aanzienlijk hoeveelheid peren in bewaring en handelaren verwachten dat de prijzen nog verder zullen stijgen. Veel van hen zijn daarom terughoudend met de afzet en dat drijft de vraag naar peren alleen maar verder op," aldus de heer Pang van Hebei Province Botou City Panglong Fruit Co.

Peren

"De prijzen zijn enorm gestegen vanwege de kleinere oogst. De prijsstijging loopt in sommige gevallen op tot wel 40% - 50% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. De aanvoer verloopt vlot en we denken dat de prijzen voorlopig zullen blijven stijgen."

Perenverpakking

"Het extreme weer heeft niet alleen gevolgen gehad op de hoeveelheden maar ook op de kwaliteit van het fruit. De kwaliteit van de twee belangrijkste perenrassen in de regio Hebei loopt bijvoorbeeld enorm uiteen, waarbij die van Ya peren slechter is dan vorig seizoen maar die van Huangguan juist beter is." 

Peren

"Veel overzeese handelaren hebben hun vooruit bestelde volumes naar beneden aangepast vanwege de hogere perenprijzen. We maken ons echter geen zorgen want het totaal is beperkt en de vraag op de binnenlandse markt is sterk. De peren die niet geëxporteerd worden, zullen dan ook vlot door de lokale markt opgenomen worden."

 

Hebei Province Botou City Panglong Fruit. 

Telephone number: +86 3178229361 

Website: http://www.glfruit.com/  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.