Goede seizoen voor Siciliaanse perzikenafzet

"We proberen mee te gaan met onze tijd en dit jaar hebben we ons aanbod verrijkt, waardoor we naast abrikozen en Canicattì druiven ook perziken en nectarines op de markt brengen," aldus Marsello Lo Sardo, mede-eigenaar van GB Italia uit Canicatti. Hij runt het bedrijf samen met zijn broer Diego en zwager Tonino Muratore.

Marsello Lo Sardo

"De oogst is eind juni begonnen met de nectarines en vervolgens gaan we door met de perziken, die ons op commercieel vlak veel voldoening geven.

Al jaren is GB Italia een zeer gewaardeerde speler op de Europese markt, mede vanwege de betrouwbaarheid en concreetheid.

"We hebben, in tegenstelling van onze collega's, geen last gehad van fytosanitaire problemen. Zelfs niet van de fruitvlieg. Deze hebben we kunnen weren dankzij het gebruik van geschikte vallen. Al met al betaalt onze investering zich terug en daar zijn we blij om", zegt Lo Sardo.

De gebieden waar wordt geteeld is Campobello di Licata en Canicattì, ook in de provincie Agrigento, in het midden van Sicilië, waar de klimatologische omstandigheden gunstig zijn voor de rijping van het fruit. De geur en smaak van het fruit geven de producten een bepaalde essentie en herinneren aan de smaken uit het verleden.

Boven: Lo Sardo laat de ozon-indicator zien

"De totale oogst van de perziken en nectarines zal dit jaar ongeveer 120 ton bedragen. We richten ons vooral op de Duitse en Franse markt, maar we zetten ook een deel af op de Italiaanse markt", zegt Lo Sardo.

"Een noviteit is dat we ozontechnologie gebruiken in onze cellen voor koude opslag. Hiermee kunnen we het fruit ontdoen van schimmels en ongedierte. Ook de hoeveelheid water kan hiermee worden gereduceerd waardoor het fruit resistenter wordt. We krijgen positieve feedback vanuit de groothandelsmarkten. Ons fruit blijft, ondanks het lange transport vanuit Sicilië naar de rest van Europa, goed geconserveerd waardoor het zonder problemen in de schappen kan worden gelegd", concludeert Lo Sardo.

Contact:

Gruppo Lo Sardo
C.da Impiso Giardinelli, sn.
92024 Canicatti (Ag) - Italy
Tel.: (+39) 0922 830731
Fax: (+39) 0922 829299
Email: info@gbitalia.com
Web:
http://gbitalia.com/

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven