Willem Koole, Frukar:

"Vroege Spaanse mandarijnen hebben onterecht een zuur imago"

Tholen - Frukar verwacht aanstaande donderdag de eerste Satsuma's van Serena. De afgelopen twee weken weken druppelden al de eerste mandarijnen van andere merken binnen. "Qua aanvoer hebben we dit jaar niet te klagen. Van al het citrus zullen de maten kleiner zijn, dus in totaliteit zal er meer Spaans citrus de markt opkomen. Men spreekt van zo'n 20-30 procent meer", zegt Willem Koole van Frukar.

"Die kleine maten zijn ideaal voor de retail in de netjes. Voor de marktverkoop zal het lastiger zijn", verwacht de importeur. "Met name voor de bladmandarijnen zijn de kleine maten problematisch, want daar willen de mensen het liefste grote maten van. Maar er kan nog van alles gebeuren. Als het nu flink gaat regenen, kan dat zomaar een paar maten schelen. Onze aflader Serena heeft in elk geval al aangegeven voldoende grote en kleine maten tot haar beschikking te hebben."

"Voor nu loopt de afzet niet verkeerd. Mensen zijn vaak huiverig over de smaak van de eerste Spaanse mandarijnen, maar dat is in mijn ogen niet terecht. Een wat groenere mandarijn hoeft echt niet altijd zuur te zijn, ik noem ze liever friszoet. Als we hier klanten binnen krijgen en de mandarijnen laten proeven, bestellen ze gelijk een pallet en ze komen twee dagen later ook weer terug!"

"Voor het overige citrus kan er nog van alles gebeuren. De overzeese citroenen zijn erg duur geweest en ook de overzeese sinaasappelen zijn best redelijk aan de prijs geweest. De grote maten (30-36-42) zullen sowieso minder beschikbaar zijn. Ik verwacht wel een redelijk prijsniveau", besluit Willem.

Voor meer informatie:
Willem Koole
Frukar
Tel: :+31 (0)180 64 65 32
wkoole@frukar.nl
www.frukar.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven