Prince de Bretagne:

“Frans sjalottenareaal gekrompen ”

"Na een rampzalig verlopen seizoen 2017-2018, waarin Franse sjalottentelers de prijzen zagen dalen naar amper een kwart van de productiekosten, is het areaal dit jaar zoals verwacht gekrompen,” laat Prince de Bretagne weten.

 “Daarnaast hebben de uitzonderlijke weersomstandigheden van dit seizoen hun weerslag gehad op de sjalottenvolumes. De situatie varieert per sector en het is nu nog te vroeg om een raming te maken. Een lichtpuntje is dat er dankzij de zeer goede kwaliteit van dit jaar weinig verschillen bij het sorteren zullen zijn en dat zal het volumeverlies enigszins goedmaken.”

De Roscoff  BOB – roze ui uit Bretagne

Volgens Prince de Bretagne zijn kwantiteit en kwaliteit dit seizoen de voornaamste factoren. Hoewel sommige telers hun oogst licht zullen zien dalen vanwege het late planten, wordt dit gecompenseerd door het grotere areaal.” 

Nieuw in 2018: De vlecht van 700 gram

Om aan de vraag van klanten naar een aantrekkelijk product voor een goede prijs te voldoen, komt Prince de Bretagne met een nieuwe verpakking: een vlecht van 700 gram.

 

Voor meer informatie:

Prince de Bretagne 
www.princedebretagne.com 
pierre.gelebart@princedebretagne.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven