Woelrat bezorgt fruittelers Zuid-Limburg miljoenenschade

Fruittelers in Limburg zeggen dat ze voor miljoenen euro's schade lijden door de woelrat. Dat meldt de Limburgse omroep L1. Het knaagdiertje vreet wortels van fruitbomen kapot. Daardoor blijft de oogst van telers achter. Sinds afgelopen zomer mag door strengere regelgeving het meest effectieve chemische bestrijdingsmiddel niet meer worden gebruikt. Daardoor moet elke woelrat met een klem of val worden gevangen.

Een woelrat wordt zo'n 20 centimeter groot en leeft voornamelijk onder de grond. Roofvogels, dassen en hermelijnen zijn natuurlijke vijanden van de woelrat, maar de populatie ratten is zo groot dat ze nog steeds miljoenen euro's aan schade veroorzaakt. En dus moet er volgens de telers snel een oplossing komen.

Vooral in november veroorzaken de woelratten veel schade doordat ze dan wintervoorraden aanleggen. "Als dat een tijdje doorgaat, is het economisch rendement van een heel perceel van een teler weg", zei Roger Wouters van de organisatie Nederlandse Fruittelers tegen L1.

bron: L1

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.