José Manuel Pardo:

Kleine maten hebben gevolgen voor afzet mandarijnen met blad

In de regio Safor in Valencia is de oogst van vroege Iwasaki en Okitsu mandarijnen begonnen. De opbrengsten per hectare zijn groter, maar er zijn veel kleine maten. Deze zijn moeilijk in de afzet, vooral voor bedrijven die het fruit met blad verpakken.

"Ondanks dat de oogst groter is dit jaar, zal ik over 30 % minder fruit met commerciële maten voor de mandarijnen en clementines met blad beschikken dan in het vorige seizoen", vertelt teler en marketeer José Manuel Pardo. "Op de markten waar wij traditioneel onze mandarijn en clementine met blad afzetten vraagt men om grote maten".

Volgens José Manuel Pardo doet het gebrek aan grotere maten zich voor bij praktisch alle varianten mandarijn en clementine, evenals bij sinaasappelen, vooral bij Navelina's. En ondanks de dunningen zitten de bomen voller met fruit dan vorig jaar.

De overvloedige aanwezigheid van mandarijnen van het zuidelijk halfrond op de markt heeft een negatieve invloed op de afzet van vroege Spaanse mandarijnen. De Scandinavische markt absorbeert de meeste Satsuma mandarijnen met blad.

"Ieder jaar neemt de beschikbaarheid van goede mandarijnenvariëteiten van het zuidelijk halfrond, zoals de Nadorcott, toe in Europa. Dit zorgt ervoor dat ons exportvenster van extra vroege rassen steeds kleiner wordt. Enkele jaren geleden brachten de vroegrijpe rassen interessante prijzen op, maar de afzet is erg afgenomen in de laatste seizoenen. Het heeft al bijna geen zin meer om het mandarijnenseizoen in Valencia voor half oktober te beginnen".

Het bedrijf van Pardo in Valencia heeft zijn faciliteiten met 3000 vierkante meter uitgebreid, tot een omvang van 8000 vierkante meter. José Manuel Pardo is gespecialiseerd in de afzet van clementines en mandarijnen met blad. 90 % van de teelt wordt naar Europa verzonden, vooral naar Engeland, Nederland, Duitslad en Italië. Buiten de EU exporteert het bedrijf ook naar enkele markten in het Midden-Oosten.

Información de contacto:
José Manuel Pardo
T: +34 962 895 307
M: +34 609612084
josemanuelpardo@yahoo.es
www.josemanuelpardo.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven