Belangrijkste afzetmarkten zijn de VS en Europa

Uruguay: blauwenbessenexport stijgt

Volgens een rapport van het Spaanse Institute Uruguay XXI bereikte het volume van de blauwebessenexport in 2011 een record van 2.713 ton met een waarde van 16 miljoen dollar. Dit zorgde ervoor dat de blauwe bessen het tweede belangrijkste exportfruit is geworden met een aandeel van 17% van de totale fruitexport. Citrus staat op nummer één.

De export van Urugay is vooral geconcentreerd op leveren van producten die in andere markten buiten het seizoen vallen. Exportmarkten zijn de VS, Europa, Canada en deels Azië. In Noord-Amerikaans markten loopt het blauwebessenseizoen van april tot november. Uruguay levert van oktober tot december aan deze markten.

De VS en Nederland zijn de twee belangrijkste exportbestemmingen voor blauwe bessen met beiden een aandeel van 29%. Daarna komt het Verenigd Koninkrijk met 16%, Spanje met 9% en Canada met 6%.

Bron: El Diario Acontecer

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.