Iets meer grapefruit verwacht in Florida

De meest recente schattingen voor Florida's grapefruitoogst dit jaar liggen iets hoger dan het productievolume van vorig jaar. Er was een leveringskloof tussen het Californische seizoen en het Florida seizoen, maar het fruit is tot nu toe goed ontvangen.

De Nationale landbouwstatistiekdienst van het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft zijn citrusschattingen vrijgegeven en de verwachtingen voor de Florida grapefruitoogst van dit jaar: een totaal van 20,3 miljoen dozen. Dat is 8 procent hoger dan de productie van vorig seizoen (18,9 miljoen dozen).

Matt Kastensmidt, binnenlands verkoopmanager voor IMG Citrus in Florida, zei: "Er was een kloof tussen het seizoen in CaliforniĆ« en het seizoen in Florida. Dus onze grapefruits kwamen binnen op een lege markt." Hoewel de kloof tussen vraag en aanbod kleiner is geworden tijdens het vorderende Florida seizoen, werd de verkoop geholpen doordat er geen importconcurrentie was. "In eigen land hebben we niet echt druk van geĆÆmporteerde citrus", zei David Brocksmith, verkoopmanager voor Seald Sweet. "In Europa hebben we een beetje meer concurrentie van het fruit uit Midden-Amerika, maar hier niet."

Zowel Kastensmidt als Brocksmith merkten op dat de sorteringen van dit jaar waarschijnlijk wat kleiner zullen zijn dan vorig seizoen."De maten waren vorig jaar veel groter", zei Kastensmidt. "De omvang is dit jaar meer gemiddeld en dus kunnen we de consumenten zowel kleinere als grotere maten leveren."

Dat het weer geen grote verstoringen heeft gekend, heeft ook geholpen en zal zeker bijdragen aan wat waarschijnlijk een goed jaar zal worden. "Het lijkt een evenwichtig seizoen te zijn, gebaseerd op wat we tot nu toe hebben gezien", zei Brocksmith. "We zullen in staat zijn het fruit dit jaar meer te promoten, telers zullen een behoorlijk rendement kennen en we zullen genoeg fruit hebben om de markt te verzadigen."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven