"Erwin Bakker: "Retailers gaan interne controle eisen van hun leveranciers"

Partners Produce kiest voor optische sorteerlijn Ellips – Elisam in nieuw pakstation

Tholen – Optisch sorteren bewijst zijn waarde elke dag voor uiensorteerders in de VS. De keuze voor een optische uiensorteermachine was door Eddie Rodriguez van Partners Produce dan ook snel gemaakt. In Idaho draait sinds deze zomer een volledig geautomatiseerd pakstation met een sorteermachine van Ellips - Elisam.
 

 
Een sneeuwstorm dwong hem om in januari 2017 zijn uienpakstation van de grond toe opnieuw op te bouwen. De nieuwe geautomatiseerde lijn, die zowel interne als externe defecten detecteert is geleverd door Wyma, Ellips - Elisam, Volm en Verbruggen, heeft de capaciteit om 80 ton uien per uur te verwerken. De verpakker is in zijn nopjes met de nieuwe lijn, waarbij hij de machine-instellingen met zijn iPhone of iPad kan wijzigen. In plaats van de 50 werknemers die er op de vorige lijn nodig waren, werken er nu nog maar 20 mensen, waarbij de capaciteit enorm is uitgebreid omdat de lijn 365 dagen per jaar, 24 uur per dag kan draaien.
 

Erwin Bakker van Ellips verwacht dat veel andere verpakkers de komende jaren de omschakeling naar optische sorteerders gaan maken. "Dit is de toekomst van het uien sorteren. Retailers weten nu dat deze techniek in de markt is en gaan van hun leveranciers eisen dat ze hun producten intern gecontroleerd willen hebben. Ons grote voordeel is dat we naast volledig nieuwe lijnen, die we realiseren, ook onze software kunnen inzetten op bestaande machines. Onze TrueSort software draait op elke sorteermachine, van elk merk", vertelt Erwin.
 

 
Ellips maakt als een van de weinige aanbieders gebruik van de 'transmittance'-methode, waarbij de volledige vrucht doorlicht wordt én niet slechts een deel ervan. Afwijkingen als rot, maar ook suikergehalte, droge stof, zuurgraad en rijpheid kunnen zo accuraat bepaald worden. Naast de uien zet deze leverancier van optische sorteertechnologie haar software onder meer in bij appels, citrus, kersen, dadels, kiwi's, blauwe bessen, peren, asperges en aardappelen.
 
Samen met dochteronderneming Elisam nam Ellips onlangs de verkoopactiviteiten van JDC over in de uiensector. Ellips heeft zowel in Italië, Spanje als Nederland een service- en verkooppunt. In de VS is Ellips USA zowel in het oosten als in het westen vertegenwoordigd. In veel andere landen werkt Ellips - Elisam met lokale vertegenwoordiging. "Door met lokale serviceteams te werken, zijn onze klanten verzekerd van goede ondersteuning bij het sorteerproces, altijd en overal ter wereld", besluit Erwin.

 
Voor meer informatie:
Ellips
Eindhoven, The Netherlands
Tel: +31 (0) 40 - 245 6540
fax: +31 (0) 40 - 246 7183
sales@ellips.com
www.ellips.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.