Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spaanse export naar niet-EU landen fundamenteel in tweede helft seizoen

Goede prijzen voor Spaanse sinaasappelen

Heteerste deel van het Spaanse citrusseizoen werd gekarakteriseerd dooraanzienlijk kleinere volumes van mandarijnen en sinaasappelen in Valencia,terwijl de teelt in Andalusië gelijk bleef aan die van het seizoen van2016/2017.


In deeerste helft van het seizoen lagen de telersprijzen al erg hoog. Toenwerd er echter ook nog gespeculeerd over een mogelijk tekort in detweede helft van het seizoen voor partijen die bestemd waren voor verremarkten. Dat heeft geleid tot telersprijzen die onmogelijk teverdedigen zijn op het moment dat de producten in Europa verhandeld worden.

In feite heeft de zware neerslag in Andalusië van de afgelopen drie weken, die ervoor heeft gezorgd dat de oogst stil kwam te liggen, de markt gered van een aanzienlijk overschot aan sinaasappelen. Dat zou het onmogelijk hebben gemaakt om het fruit tegen zulke hoge prijzen op de markt te brengen.


Deexport van citrus naar niet EU-landen is sterk gegroeid in de afgelopen jaren.Vooral Azië wordt een belangrijke afzetmarkt in de tweede helft van het Spaansecitrusseizoen.


"Markten als China, Hongkong, Maleisië, Indonesië, Japan, Korea, Australië, Brazilië en Canada worden onmisbaar. Zo kunnen we als Spaanse exporteurs producten op de markt brengen en de Europese markt 'ontlasten', legt Alejandro Peiró, manager van het Valenciaanse bedrijf Peiró Camaró, uit. "De sinaasappelexport naar China is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar van ongeveer 20.000 ton naar rond de 40.000 ton", voegt hij toe.


Onlangs is China ook begonnen met het importeren van Egyptische sinaasappelen vanwege de lage prijzen. De Chinese importeurs zijn echter niet erg tevreden over de kwaliteit ervan. "Spanje kan zich alleen onderscheiden op de Chinese markt door sinaasappelen van goede kwaliteit te leveren. Als de kwaliteit niet in orde is, zullen de Spaanse sinaasappelen direct gaan concurreren met de Egyptische en dat zou rampzalig kunnen zijn voor de Spaanse exporteurs vanwege het verschil in prijs", geeft Alejandro Peiró aan.


Hoewel China en andere niet-EU markten goede kwaliteit weten te waarderen, "hebben de exorbitante prijzen die betaald zijn het dit jaar een stuk moeilijker gemaakt".


Voor meer informatie:

Alejandro Peiró
Peiró Camaró
Polígono Cotes B. C/ Aiguaders, 6/10
Algemesí. Valencia. España
T:+ 34 96 244 83 26
info@peirocamaro.es
www.peirocamaro.es


Publicatiedatum: