De Italiaanse clementine heeft het zwaar

"De droogte in de zomer heeft problemen veroorzaakt wat betreft de hoeveelheden citrus. We hebben 30 tot 50 % minder clementines en sinaasappelen. We zetten het product af aan de detailhandel van Italië en het citrus met de kleinste afmetingen gaan naar het buitenland, hoewel dit prijstechnisch niet altijd aantrekkelijk is," zegt Giuseppe Barletta van Good Frutta.

De clementine is schaars. "Toch gaat de afzet traag, want de prijzen zijn hoger dan anders."

Ook in Spanje rondom Valencia zijn er problemen met het citrus met dalende productie tussen 25 en 30% zie FreshPlaza 07/12/2017).

"In Calabrië lijkt het of het nu al 7 januari is. Dat is het einde van het seizoen. We hebben straks een maand geen werk vanwege de schaarste, waardoor we onze klanten op rantsoen moeten zetten en geen nieuwe klanten kunnen aannemen."
Het citrus is wél van goede kwaliteit. "Het is een beetje tegenstrijdig want ondanks de lage volumes kunnen we toch voldoen aan de vraag. Op dit moment lijkt men te wachten op de Hernandina Clementine, die rond Kerst zal worden geoogst en niet zoals gewoonlijk in januari. Ook wat betreft de sinaasappelen gaat de afzet traag en niet zoals het hoort," aldus Barletta.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven