Namibische druiventelers hopen op goede afzet vanwege wereldwijde tekort

Namibische druiventelers rekenen op een bovengemiddeld jaar qua inkomsten vanwege de krapte op de wereldwijde druivenmarkt, zo staat in een artikel op newera.com article te lezen.

Er wordt dit seizoen zo'n €48 miljoen aan inkomsten verwacht en dat is ruim €11 miljoen meer dan in 2016. Er zullen dit jaar om en nabij 6 miljoen dozen worden verpakt en verladen naar internationale markten, ten opzichte van 4,6 miljoen dozen vorig jaar. 

De tekorten kunnen toegeschreven worden aan het feit dat telers in Peru, de vijfde grootste druivenexporteur ter wereld, een deel van hun oogst verloren zagen gaan als gevolg van slagregens.

André Vermaak, van Silverlands Vineyards, legt uit dat de Peruaanse druivensector zwaar getroffen is hetgeen Namibische telers voordeel oplevert omdat zij nu hogere prijzen voor hun druiven mogen verwachten. 

"In Peru is ongeveer 50% van de druivenoogst verloren gegaan door overstromingen. We hopen dat we dankzij de huidige krapte op de markt meer druiven kunnen vermarkten. Ik reken dan ook op een bovengemiddeld seizoen," aldus Vermaak. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven