Special Jaaroverzicht 1-15 mei

Groenteman neemt voorschot op kampioenschap Feyenoord


Zeventig jaar geleden is het Nederlandse bedrijf Van Kempen Koudetechniek opgericht. Het heeft zich ontwikkeld tot een partner in het conditioneren met negentig vaste medewerkers. Na uitgebreid vieren van het 65-jarige bestaan heeft het management besloten om voor het 70-jarige jubileum een leuke attentie af te geven bij hun relaties in de komende periode.


Officieel mocht Feyenoord zich nog geen kampioen noemen, maar veel Rotterdammers nemen daar alvast een voorschot op nu de club afstevent op de landstitel. Zo ook Frans van de Polder, misschien wel 's lands meest creatieve groenteman. Voor het Stadhuis van Rotterdam heeft hij een groot Feyenoord-logo ontworpen, geheel opgemaakt uit aardappelen, groenten en fruit.

Eind maart vertelden BelOrta en Hoogstraten hun telers over de besprekingen die kunnen leiden tot een fusie. Niet alle producenten zijn het eens met deze beslissing. Op 4 mei bezochten enkele telers BelOrta in Sint-Katelijne-Waver en gaven een ondertekende petitie met 180 handtekeningen af aan de Raad van Bestuur. "We verwachten dat daar binnenkort nog meer mensen achter staan", vertelt producent Bert De Keyser.

Op zaterdag 6 mei is Koos Koelewijn op 76 jarige leeftijd overleden. Koos was jarenlang actief in de AGF handel. Koos was altijd volop geïnteresseerd in Versland Selection B.V. Wij zijn dankbaar dat hij tijdens de open dag van 8 april jl. nog zo genoten heeft van wat zijn zoons & compagnons door de jaren heen hebben opgebouwd.


De IJsheiligen doen hun naam eer aan. In Nederland hebben de meeste fruittelers
weer een aantal nachten moeten beregenen omdat het weer eens vroor. Vanaf half april is de temperatuur in de weerhut in totaal al veertien keer onder nul gekomen, bijna een record.


Op de CPMA vakbeurs, die op 10 en 11 mei in Toronto plaatsvond, waren bijna 300 bedrijven vertegenwoordigd. Van oudsher worden er tijdens de beurs nieuwe producten geïntroduceerd. Zo werden er tijdens deze editie onder meer een Veggie to Go snack, biologische tomaten, Jazz appelen 'nieuwe stijl', laag-glycemische aardappelen en verpakte pompoenspaghetti gepresenteerd.

Scelta Mushrooms gaat in korte tijd vier verwerkingsfabrieken bouwen of uitbreiden. Het gaat om vestigingen van Scelta in Kruiningen, Kesteren, Belfeld en Venlo.Met de bouwprojecten is een totaalinvestering gemoeid van €25 mln tot €30 mln. Dat bevestigt Jan Klerken tegen het Financieel Dagblad. "We hebben hoge verwachtingen van enkele nieuwe toepassingen en daar gaan we voor bouwen. Er komen dit jaar drie fabrieken bij en volgend jaar nog een."


Op het terrein van uienbedrijf Jonika aan de Tweede Vlietweg in Oostdijk haalden stichting Davoge en vele vrijwilligers zaterdag 13 mei weer alles uit de kast om kinderen met een beperking en hun families een onvergetelijke dag te bezorgen. Tijdens de jaarlijkse Gehandicaptendag, die voor de vijftiende keer plaatsvond, konden kinderen onder meer genieten van aangepaste sporten en spellen. Ook stonden de enthousiaste chauffeurs van zo'n tachtig trucks in de rij om de kinderen op een mooie rit te trakteren.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven