Special Jaaroverzicht 16-31 maart

Overnames, overstromingen en Fusiecomité Hoogstraten en Bel'Orta van start


Mission Produce heeft de bouw van haar rijpingsfaciliteit voor avocado's voltooid. De avocadoproducent is sinds 2012 in Breda gevestigd maar voegde onlangs vier drielaagse rijpkamers voor avocado's toe aan haar distributiecentrum met een capaciteit van 36 pallets per cel. Volgens Ine Potting speelt Mission Produce daarmee op de verwachte groei van avocado's op de Europese markt.


Een storing in de stroomvoorziening voor de Douane op de Maasvlakte was de oorzaak van de vertragingen medio maart bij de scans in de haven. Volgens de Douane is de situatie stabiel en is de vertraging tijdig weg gewerkt. "Als transporteurs te maken hebben gekregen met vertragingen, is dat natuurlijk vervelend en daar bieden we onze verontschuldigingen voor aan," vertelt Adriaan Ros, persvoorlichter van de Douane.

"Belangrijk is niet alleen de weg die je gaat, maar ook het spoor dat je achterlaat", schrijft het team van Daily Fresh bovenaan de overlijdensadvertentie van Michael (Mick) Barnard. "We zullen zijn sprankelende persoonlijkheid gaan missen. Sinds de 80er jaren was hij binnen ons bedrijf actief als onze nachtman. Voor ruim 30 jaar bij zowel Visbeen Transport als DailyFresh Logistics was hij een meer dan fantastische collega en heeft hij zijn werk geweldig uitgevoerd.


Extreme regenval heeft het noorden van Peru geteisterd. "De situatie is bar. We hebben te maken met overvloedige regen, overstromingen, modderstromen en schade aan de infrastructuur", vertelt Diana Sajami van FCE Export. Vooral het noorden van Peru (Piura, Chiclayo, Trujillo) is getroffen, maar ook de productiegebieden rond casma en de producties ten zuiden van Lima.

Pasquino De Vuyst uit Zelzate zal de horecagroothandel Van Landschoot uit Gent overnemen vanaf 1 april. "Dit betekent dat ons personeelsbestand flink wordt uitgebreid met 15 werknemers. De naam van de groothandel blijft voorlopig hetzelfde. Het is een hele gekende naam en een begrip in de regio Gent", vertelt Pasquino De Vuyst van Groothandel De Vuyst. "Van Landschoot is gevestigd in het midden van Gent en is echt een hotspot."

Vanaf heden worden alle activiteiten van A. Vreeswijk B.V., aardappelgroothandel te Rotterdam, overgenomen door Welfruit Rotterdam. "Ons assortiment zal binnen buurman Welfruit een prominente plek krijgen en Arjan Zeeuw en Gert Jan Vreeswijk zullen verantwoordelijk blijven voor de afzet hiervan. Onze vierde generatie groothandel (sinds 1924) kent een mooie historie in Rotterdam. Met de integratie van de activiteiten binnen Welfruit is ook de toekomst gewaarborgd", zegt Ron Vreeswijk.


Een brand in het Zeeuwse Kapelle heeft voor een enorme ravage gezorgd bij KG Fruit. In de loods van het bedrijf vatten honderden fruitkisten vlam die in rijen van negen hoog stonden opgestapeld. Mede door harde windvlagen sloegen de vlammen over naar de nabijgelegen panden. Door een tekort aan bluswater kreeg de brandweer het vuur voor lange tijd niet in bedwang.


Smaak en kwaliteit vormen de sleutelwoorden van het Global Berry Congress dat op 28 maart in Rotterdam gehouden werd. Opvallend veel aandacht voor de consument en het veranderende gedrag van de consumenten tijdens de verschillende sessies. Niet verwonderlijk dat termen als smaak en kwaliteit dan vaak genoemd worden, al dreigde de twee woorden aan waarde te verliezen naarmate ze vaker genoemd werden.

Op 30 maart gaven de besturen van Coöperatie Hoogstraten cvba en BelOrta cvba hun toestemming tot oprichting van een 'fusiecomité'. Dit comité zal namens de beide besturen besprekingen starten die uiteindelijk kunnen leiden tot een fusie. De afgelopen jaren is het veilinglandschap in België aardig geconsolideerd. Hoe ver zal dit gaan?


Op 1 april is Ary van der Waal maar liefst 50 jaar in dienst van The Greenery. Dit heugelijke jubileum werd donderdag 30 maart in het bijzijn van tal van (oud-)collega's, kopers en vrienden gevierd in de oude Hagé-kantine. Ary begon zijn carrière in 1966 bij Veiling Zwijndrecht als administratief medewerker en is inmiddels als klokverkoper een bekend gezicht in de Nederlandse AGF-handel.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven