Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weinig grote maten bij Spaans citroenen

Het seizoen voor Primofiori-citroenen is begonnen met een iets groter volume dan vorig jaar. Ook zijn in vergelijking met vorig jaar de maten van het fruit een stuk kleiner door het gebrek aan neerslag. De sterke aanwezigheid van kleine maten heeft een direct gevolg gehad voor de prijzen. De prijs voor citroenen met maat vijf zijn hierdoor in rap tempo gedaald.



Hoewel ook de prijzen voor citroenen met grotere maten een dalende trend laten zien, blijven deze langere tijd hoog staan. "Er zijn minder grote Primofiori-citroenen op de markt, omdat telers ze minder snel dan normaal binnen halen," legt Vanessa van Miss Tonic uit. Alles zal volgens haar afhangen van hoe lang het duurt voor de regen is gevallen. "Over het algemeen hoeven we ons geen zorgen te maken over de volumes aan Primofiori-citroenen. Er is genoeg aanbod om aan de vraag op de markt tegemoet te komen," aldus de vertegenwoordiger van Miss Tonic. 

Miss Tonic is als bedrijf gevestigd in Murcia. Het bedrijf verwacht een opbrengst aan Primofiori- en Verna-citroenen van rond de 1.000 ton, waarbij 600 ton overeenkomt met de Primofiori-citroenen. De opbrengst gaat voor het grootste deel naar landen als Belgiƫ en Duitsland. Deze twee markten nemen tussen de 60% en 70% van het aanbod op. Daarna volgen Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Italiƫ of Polen. "We exporteren 100% van onze oogst. We concurreren voornamelijk met Turkije, hoewel Turkije net als onze regio te maken heeft gehad met problemen rondom waterschaarste," zegt Vanessa tot slot.


Voor meer informatie: 
Vanessa
Miss Tonic SL
Tel.: +34 695580011

Publicatiedatum: