Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van het ras Valencia

Cutrale exporteert eerste Braziliaanse sinaasappelen naar Europa

In week 10 van 2017 is het Braziliaanse Cutrale begonnen met de export van verse citroenen (Eureka). Het exportvolume werd naar zowel landen in de EU als daarbuiten geëxporteerd om het merk zoveel mogelijk te promoten op de markt voor verse citroenen.



"Dit seizoen hebben wij getracht onze export te verdelen om de bekendheid van het merk Cutrale als leverancier van verse citroenen zoveel mogelijk te promoten, aangezien veel van onze eindklanten niet weten dat we naast sinaasappelen ook citroenen leveren," legt Carlos Amorim uit.

De belangrijkste bestemmingen voor de verse citroenen van Cutrale waren dit seizoen Oekraïne, Canada, Rusland en het Midden-Oosten.



De export van verse sinaasappelen is in week 18 begonnen. "In 2017 zijn we het seizoen gestart met de export van rassen die we voorheen niet zo vaak exporteerden, zoals Pineapple en Pera. Deze sappige en smakelijke rassen worden doorgaans vooral door de sapindustrie ingekocht. Voor dit type eindgebruiker worden de sinaasappelen in houten palletkisten van 1.180 kilo verpakt. Deze volumes zijn nu al goed voor bijna 50% van ons totale exportvolume."

De eerste Valencia sinaasappelen worden verpakt in dozen van 15 kilo of in palletkisten van 1.180 kilo die de EU binnenkort zullen bereiken. "De Europese markt zal zoals gewoonlijk onze belangrijkste exportmarkt zijn en meer dan 70% van onze exportvolume van dit ras zal naar tientallen van onze klanten en 15 havens op deze markt geëxporteerd worden."



"We verwachten wederom een goed seizoen met een prima vraag en weinig fytosanitaire problemen. We houden vast aan dezelfde kwaliteitsstandaarden als in voorgaande seizoenen. Daarnaast investeren we in technologieën om de capaciteit van onze productiefaciliteit, die 12 maanden per jaar in gebruik is, te verhogen om aan de binnen- en buitenlandse vraag naar verse citrus tegemoet te kunnen komen.


Voor meer informatie:
Carlos J. Amorim
Sucocítrico Cutrale Ltda
T: +55 16 3301-1144
E: amorim@cutrale.com.br
www.cutrale.com.br

Publicatiedatum: