Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nicolas Campbell: "We verwachten ook hoge prijzen in Europa"

Argentinië: Sterke vraag naar citroenen vanuit sapindustrie

"In Argentinië zal het citroenenseizoen dit jaar totaal anders zijn dan dat van vorig jaar, wat toegeschreven kan worden aan het feit dat het seizoen van Spaanse citroenen langer duurt en er nog tot juli grotere volumes Verna citroenen op de markt zullen zijn. "Argentinië exporteert zijn citroenen al sinds een paar weken naar Europa maar de grootste volumes zullen pas over een week of twee beschikbaar komen," legt Nicolas Campbell van Cauquen uit. 




Argentinië exporteert zijn eerste volumes citroenen doorgaans naar Rusland, Canada en Zuidoost-Azië omdat Spaanse citroenen de volledige Europese markt domineren. "Spaanse telers hebben ons echter laten weten dat hun volumes Verna over 7 à 10 dagen uitgeput zullen zijn en dat schept betere afzetmogelijkheden voor onze citroenen," vertelt Nicolas. "Momenteel levert Spanje vrij grote kalibers. Er zal dus op de Europese markt de komende weken vraag zijn naar middelgrote en kleine kalibers," licht de exporteur toe. Dit seizoen zal Argentinië zijn citroenen nog niet in de Verenigde Staten afzetten omdat het product pas vanaf volgende seizoen toegang tot deze markt heeft.



De productie is dit jaar groter en ook de kwaliteit is beter. Het probleem is echter dat vanuit de lokale verwerkende sector in Argentinië de vraag naar citroenen erg sterk is omdat deze tekorten heeft aan producten als olie, sapconcentraat en andere grondstoffen. Zij bieden dus hoge prijzen om citroenen in te kunnen kopen."

"Veel telers leveren hun producten dan ook aan de binnenlandse verwerkers omdat dit minder risicovol is en goede inkomsten garandeert," legt Nicolas uit. "De basisprijs in Europa zal naar verwachting echter ook hoger liggen en dat is waarom wij eveneens rekening houden met hogere prijzen op de Europese markt," aldus Nicolas. 

Voor meer informatie:
Nicolás A. Campbell
Cauquen Argentina S.A.
Argentina
T: +54 11 47873330
E: Nicolas@cauquen.com
www.Cauquen.com
Publicatiedatum: