Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse citroenen steeds populairder

"De prijzen van citroenen nemen elke twee dagen toe. Dit geldt met name voor biologische citroenen," zegt Daniele Di Mauro van de groothandelsmarkt van Cesena over de export van Siciliaanse citroenen.



"Het Bianchetto-seizoen is bijna klaar. Daarna gaan we verder met Verdello, hoewel deze citroenen voornamelijk bestemd zijn voor de verwerkingssector. Verdello-citroenen zijn wat harder en bevatten minder sap. Nu het Italiaanse seizoen ten einde komt, nemen de prijzen toe. Ik merk ook dat grote bedrijven veel citroenen inkopen om deze op te slaan. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat de prijzen stijgen."

De Italiaanse citroenen gaan nog 15 dagen beschikbaar zijn, waarna er moet worden gewacht tot oktober. Argentijnse en Spaanse citroenen zijn al op de markt gekomen, maar de kwaliteit hiervan is niet hetzelfde bij Italiaanse citroenen. "Er is slechts één Spaanse citroenras dat goede organoleptische kwaliteiten heeft en er goed uitziet. Al het Argentijnse fruit is vrij teleurstellend," zegt Daniele Di Mauro.

De Argentijnse citroenen worden op dit moment verkocht voor €2 per kg. De Italiaanse citroenen zijn duurder. Bianchetto en Verdello hebben een kortere houdbaarheid dan Primofiore-citroenen.

Verdello-citroenen staan ook wel bekend als zomercitroenen. Ze hebben een kenmerkende diepgroene kleur en een heerlijk aroma. Ze worden geproduceerd door een tweede bloeiperiode in de zomer te forceren en zijn beschikbaar in juli, augustus en september.
Publicatiedatum: