Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appel inpakrobot klaar om buitenlandse markt te veroveren

Het Nieuw-Zeelands bedrijf Robotics Plus gaat zijn robottechnologie voor het verpakken van appelen internationaal introduceren en zal hiermee menig bedrijf de kopzorg van het vinden van personeel besparen. 


De automatische appelverpakkingsmachine plaatst de appelen met 'de blos' naar boven en de steeltjes in de dezelfde richting in de trays waarbij gebruik gemaakt wordt van sensoren, software en elektromechanische technologie. De machine doet het monotone werk waarvoor moeilijk arbeidskrachten te vinden zijn. 

Robotics Plus heeft al vijf automatische verpakkers geleverd en heeft plannen om de machine ook in de Verenigde Staten en overige landen op de markt te brengen. Het bedrijf ontvangt hiervoor financiële steun van investeerder Steve Saunders.

Robotics Plus oprichter Alistar Scarfe presenteerde de machine onlangs op een vakbeurs in Nieuw-Zeeland. Het bedrijf heeft al 30% van de benodigde middelen vergaard om de innovatieve machine verder te kunnen vermarkten. Scarfe legt uit dat de robot zich al ruimschoots bewezen heeft als nauwkeurige, snelle en hygiënische inpakoplossing.

In Nieuw-Zeeland groeit de appelexport met 10% per jaar en verpakkers hebben er moeite mee om de 14.000 benodigde seizoenswerkers aan te trekken. "De machine garandeert een betere productbehandeling dan bij handmatig verpakken. Met onze verpakkingsoplossing kunnen we de toekomst van het verpakken van appelen ingrijpend veranderen," aldus Scarfe.

Saunders legt uit dat de financiële steun van diverse overheidsinstellingen afkomstig is die €7,8 miljoen beschikbaar hebben gesteld voor verpakkingsoplossingen in de appelsector en overige projecten die gericht zijn op agrarische innovatie in Nieuw-Zeeland.

Bron: stuff.co.nz
Publicatiedatum: