Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De eerste uienleesrobot is gelanceerd

Tijdens de pandemie werd het gebrek aan arbeidskrachten een acuut probleem op veel teeltbedrijven in Georgia en in heel de VS. Een team van onderzoekers onder leiding van Prashant Doshi, professor aan de School of Computing van de University of Georgia (UGA), ontwerpt collaboratieve robots om de arbeidsuitdagingen te verzachten.

In samenwerking met het Vidalia Onion and Vegetable Research Center van de UGA, een afdeling van het College of Agricultural and Environmental Sciences, en A&M Farms in Lyons, Georgia, heeft het team een robotarm getest voor het uitsorteren van uien met vlekken. Door een robotarm te combineren met camera's en AI, kan het systeem uien oppakken, bekijken en de slechte van de goede scheiden.

Het project heeft vooruitgang geboekt in een type taak dat bekend staat als "pick-inspect-place". Robots zijn in meerdere sectoren al lang betrokken bij het oppakken en plaatsen van producten. Hier hebben onderzoekers met behulp van computervisie het inspecteren als taak toegevoegd.

Het idee is volgens Doshi niet om jobs te elimineren, maar om opties te bieden, arbeidstekorten het hoofd te bieden en werknemers op te leiden voor posities die minder inspanning vereisen.

"Vaak werken deze arbeiders in hitte en stoffige omstandigheden", zegt hij. "We proberen de arbeidskrachten niet te vervangen. AI heeft te maken gehad met een perceptieprobleem. Maar als je het AI-onderzoekers vraagt, zullen ze je zeggen dat hun doel niet noodzakelijkerwijs is om een AI te ontwerpen die handelt als een mens, maar wel om middelen te ontwerpen die optimaal handelen gezien de kennis die ze hebben."

Bron: research.uga.edu

Publicatiedatum: