Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedselverwerkingsmachines ook voor kleinschalige AGF-bedrijven

"Onze industriële oplossingen voor de groente- en fruitsector worden beschouwd als echte multifunctionele turnkey laboratoria. De compacte machines zijn gemaakt van robuuste materialen en hebben een laag energieverbruik", zegt Anna Di Rienzo, directeur van het Italiaanse Tred Technology, een bedrijf dat al 17 jaar gespecialiseerd is in het ontwerpen en bouwen van complete installaties voor het drogen, koken, steriliseren en stomen van groenten en fruit. Het klantenbestand bestaat onder meer uit kleine en middelgrote tuinbouwbedrijven, scholen en horecazaken in Italië, Europa en daarbuiten.

Enkele machines tentoongesteld bij Tred Technology

"Het is onze missie om op een kleinere schaal mogelijk te maken wat de grote agrovoedingsbedrijven doen, die er elke dag voor zorgen dat er bewerkte groente- en fruitproducten in het schap in de supermarkt liggen. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf en de volumes die verwerkt moeten worden, kunnen we installaties en accessoires leveren voor de productie van jam, sauzen, crèmes en confituren. We verkopen wasbakken, blikwassers, extractors, drogers of installaties voor de extractie van essentiële oliën en voor de behandeling van medicinale kruiden."

Kleine productie-eenheid voor tomatenpuree bij een Italiaanse klant

Alle Tred Technology machines zijn gemaakt van roestvrij Aisi 304 staal. "Ons klantenbestand en de productcategorieën zijn heel divers. We bedienen niet alleen private bedrijven, maar ook instellingen die zich bijvoorbeeld toeleggen op de inclusie en sociale re-integratie van mensen die uit de boot vallen in de maatschappij. Het is een kanaal dat de laatste jaren sterk is gegroeid. In Europa exporteren we vooral naar Oost-Europese landen zoals Kroatië, Slovenië en Bulgarije, waar we onder meer machines leveren voor de verwerking van kastanjes, zoals sorteer- en verpakkingsmachines, maar ook pel- en droogmachines. In Afrika zijn we vooral in Centraal-Afrika actief", legt de manager uit.

Tred Technology zal aanwezig zijn op de Macfrut 2024 (Rimini, 8-10 mei) in hal B1, stand 65. "Vakbeurzen zijn een geweldige kans om onze oplossingen te promoten. Naarmate de uitgaven voor convenienceproducten toenemen, zijn er ook steeds meer bedrijven die overwegen hun activiteiten te diversifiëren, vooral wanneer het aandeel producten toeneemt dat niet voor de versmarkt geschikt is vanwege logistieke of klimatologische factoren. Er is dus ruimte voor iedereen."

Voor meer informatie:
Tred Technology SRL
Contrada Pesco Farese, 13
86025 Ripalimosani (Campobasso) – Italië
Tel: +39 (0)87466405
[email protected]
www.tredtechnology.com

Publicatiedatum: