Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw watersnijsysteem voor fritesaardappelen

Het Australische TNA solutions heeft zijn nieuwe tna conti cut® watersnijsysteem voor frites voorgesteld op de Anuga FoodTec 2024 (hal 10.1, stand E068). Het beschikt over geavanceerde 'switcher'-technologie en zorgt voor meer efficiëntie, flexibiliteit en consistentie.

Bezoekers van de stand kunnen tot en met vrijdag 22 maart de switcher van dichtbij bekijken. Het watersnijsysteem voldoet gemakkelijk aan de hoogste productiecapaciteit in de fritesindustrie (ongeveer 30 ton/uur).

"Met een wereldwijde fritesmarkt die tegen 2027 naar verwachting meer dan $40 mld waard zal zijn, hebben onze klanten oplossingen nodig die maximale capaciteit en de hoogste niveaus van efficiëntie en bedrijfstijd leveren", zegt Twan van den Berg, Global Sales Manager Processing bij TNA solutions. "De nieuwe tna conti cut is ontworpen om aan deze ongelooflijke marktgroei te voldoen, en we zijn trots om hier op de Anuga FoodTec de innovatieve switcher-uitlijning en snijtechnologie te tonen."

De efficiëntie, productiviteit en bedrijfstijd kunnen nu verhoogd worden en het afval verminderd met speciaal ontworpen uitlijnbuizen en messenblokken. Beide zijn uitwisselbaar, afhankelijk van het te verwerken eindproduct en de aardappelmaatsortering. Bij het verwerken van aardappelen in grote volumes door de uitlijnbuizen kan de langst mogelijke snijlengte worden bereikt.

Het verwisselbare messenblok zorgt voor flexibiliteit. De aardappelen kunnen in verschillende vormen en maten gesneden worden, zoals staafjes, partjes en schijfjes. Een glad snijoppervlak resulteert in minder olieopname vergeleken met een mechanisch gesneden oppervlak, waardoor het olieverbruik en het vetgehalte van de frites worden verminderd.

Een blokkade wordt gedetecteerd door middel van een drukzender of flowmeter geïnstalleerd in de switcher (bijv. bij gebroken messen of als er product komt vast te zitten in het messenblok). De bedrijfstijd wordt behouden aangezien de switcher de revolver automatisch naar een nieuwe uitlijnbuis en messenblok draait, waardoor de medewerker de messen kan vervangen.

"Vergeleken met een mechanische snijder, waarbij centrifugale kracht wordt gebruikt om aardappelen willekeurig op een snel roterend snijhoofd te laten vallen, gebruikt het tna conti cut watersnijsysteem de uitlijnbuis binnen de switcher om ervoor te zorgen dat de aardappel consistent in de lengterichting wordt gepositioneerd voor een langere snede. Een lange snede is essentieel bij het leveren aan klanten zoals fastfoodrestaurants, die de langst mogelijke staafjes nodig hebben. De hydrocutter zorgt ook voor een soepelere doorvoer, wat het olieverbruik vermindert, een product met een lager vetgehalte oplevert en tegelijkertijd de efficiëntie verhoogt", legt van den Berg uit.

"Wat we demonstreren is ons diepgaande begrip van de balans die nodig is om consumenten en retailers tevreden te stellen, terwijl we de winstgevendheid van de verwerkingsbedrijven op peil houden. We leveren complete lijnoplossingen waarbij we onze proceskennis gebruiken om ervoor te zorgen dat nieuwe technologieën met minimale operationele verstoring en maximale impact kunnen worden geïntegreerd", besluit van den Berg.

Voor meer informatie:
Bindu Panicker
TNA solutions
Tel: +61 (02) 9714 2300 (Australië)
bindu.panicker@tnasolutions.com

Publicatiedatum: