Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

20,000 ton grotere sinaasappelexport voor Egyptische El Adawy

De Nile Establishment for International Trade zoekt naar manieren om in 2017 het volume aan sinaasappelen met 20.000 ton te vergroten. De totale waarde zou hiervan neerkomen op ongeveer $27 miljoen (€25,3 miljoen). Het hoofd van export en logistiek van het bedrijf, Nader Shanab, gaf aan dat zijn als doelstelling een toename van 46% is gesteld.

Volgens Shanab heeft de huidige situatie omtrent de Egyptische pond ervoor gezorgd dat het bedrijf meer uit wil breiden in zijn export naar zijn vaste markten. Dit zijn landen als onder andere Rusland, Nederland, Saoedi-Arabië, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Jordanië en Irak. Het bedrijf ziet er ook naar uit om nieuwe opkomende markten aan te boren, waaronder ook China. Er zijn al handelsovereenkomsten met China getekend en de Nile Establishment for International Trade hoopt een deel van deze markt in handen te krijgen.

De Nile Establishment for International Trade heeft geen eigen teeltbedrijven, maar laat grote bedrijven met een grootte van tussen de 10.000 en 20.000 feddans (tussen de 4.200 en 8.400 hectare) door middel van leasecontracten door andere partijen gebruiken. Van de totale productie wordt volgens Shanab 95% geëxporteerd en gaat 5% naar de binnenlandse markt.

De Nile Establishment For International Trade is een dochteronderneming van de El Adawy Company for International Trade. Het bedrijf exporteert groente en fruit naar de EU Rusland, Oekraïne, het Verre Oosten, Afrika en het Midden-Oosten.
Publicatiedatum: