Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijzen en winstmarges voor Mexicaanse limes

Tijdens november 2016 zijn de volgende cijfers bekend gemaakt over de prijzen van Mexicaanse limes uit de steden Mexico City, Guadalajara en Monterrey in de regio Colima: 

Prijzen voor telers 
De prijzen voor telers waren in november het hoogst in Colima ($4,10 per kilo, oftewel €3,86 per kilo) en het laagst in de regio Guerrero ($2,50 per kilo, oftewel €2,36 per kilo). [CONASIPROLIM].

Groothandelsprijzen
De hoogste gemiddelde groothandelsprijs werd deze maand geregistreerd bij de Central de Abasto van Guadalajara met $11,67 (€11,00) per kilo. De laagste prijs werd gevonden in de Central de Abasto van Mexico City met $7,87 (€7,42) per kilo. [SNIIM].

Retailprijzen
In november werd de hoogste gemiddelde retailprijs aangetroffen in traditionele en self-servicewinkels in het stadsgebied van Mexico City. Deze kwam neer op $13,66 (€12,87) per kilo. De laagste prijs werd gezien in Guadelajara voor $13,27 (€12,51) per kilo. [INEGI]

Winstmarges
Het hoogste winstmarge werd bereikt in het stadsgebied van Mexico City met 344%. Het laagste marge werd bereikt in Guadalajara met 280%.

Bij het hoogste winstmarge was er sprake van een verschil van $10,58 (€9,97) per kilo tussen de prijs voor telers en de retailprijs in Mexico City. De limes in Mexico City komen van producenten in het citrusteeltgebied Michoacan in Apatzingán, die een prijs van $3,08 (€2,90) per kilo voor hun fruit kregen.

Het laagste winstmarge was een verschil van $9,78 (€9,22) per kilo tussen de prijs voor telers in Tecomán in Colima en de retailprijs in Guadalajara. De telers in Tecomán ontvingen $3,49 (€3,29) per kilo.
Publicatiedatum: