Special jaaroverzicht 16-31 maart

Vreugde en verdriet in AGF-handelHet zachtfruit laat wereldwijd nog altijd mooie groeicijfers zien. Met name de stijgende lijn die de blauwe bessen hebben ingezet, zowel in vraag als in productie, vlakt nog niet af. Met name de combinatie van gezondheid en convenience, waarop de bessen hoog scoren, draagt bij aan de forse groei. Tijdens het Global Berry Congress in Rotterdam kwam de wereldwijde zachtfruitsector bijeen om na te denken over de toekomst.


Na jarenlang in Amsterdam gevestigd te zijn, is aardappelgroothandel A.C. Loogman in maart verhuisd naar een nieuw pand in Aalsmeer. In het bijzijn van vele relaties en familie vond de officiële opening plaats. De horecatak van A.C. Loogman blijft nog altijd gevestigd op het Food Center, waar ook de afhaalklanten nog altijd welkom blijven, maar de overige aardappelactiviteiten verhuizen net buiten de stad naar Aalsmeer op tien minuten afstand van het huidige pand. Het nieuwe pand naast de snelweg telt 3.500 m² onder dak en heeft acht laaddocks en een groot buitenterrein.


Een graffiti-aubergine die minder olie opneemt, gepresenteerd met een kruidenmix en een recept aan een elastiekverpakking. Dat is Melanza, het nieuwe concept van Purple Pride. Melanza werd gepresenteerd op de ss Rotterdam, waar Purple Pride het 20-jarig jubileum vierde met relaties uit de sector.


Op zaterdag 19 maart vond het afscheidsfeest plaats van Jos Craemers, directeur van BelOrta en ex-directeur van Veiling Borgloon. Zo'n 500 genodigden waren aanwezig op het feest op de site van BelOrta in Borgloon. Onder de aanwezigen waren familie en collega's van Jos, telers en managementteams van veilingen en diverse andere AGF'ers. Men kon genieten van een heerlijk diner en een gezellig feest.


Bij groothandel Claessens in Antwerpen werden op maandag 21 en dinsdag 22 maart het nieuwe lente-gamma gepresenteerd. Diverse leveranciers hadden zich aangemeld en toonden daar hun verschillende producten. Dit is de tweede keer dat Claessens opendeurdagen organiseert. In oktober 2015 werden de herfst- en winterproducten uitgestald.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt in drie zaken aan vier ondernemingen met koel- en vrieshuizen boetes op van in totaal bijna 12,5 miljoen euro. Vijf leidinggevenden hebben een persoonlijke boete gekregen. De hoogste daarvan is 144.000 euro. De ondernemingen waren tussen 2006 en 2009 bezig met fusiebesprekingen, maar maakten ondertussen afspraken over prijzen, wisselden concurrentiegevoelige informatie uit en verdeelden onderling klanten. Hierdoor is de concurrentie tussen koel- en vrieshuizen ernstig belemmerd.


De aanslagen in België hebben een enorme impact op de Belgische bevolking. Er heerst een mix van schrik, ongeloof, angst, boosheid en verdriet. "Er is een groot verschil met de aanslag in Brussel of Parijs. Brussel is heel dichtbij. Bijna iedereen kent wel iemand die op de luchthaven was. Het is allemaal onwaarschijnlijk en irreëel", vertelt Filip Fontaine, directeur van BelOrta.

Na gesprekken met de directie over zijn rol en toekomst binnen ZON heeft commercieel directeur Leon Litjens deze week het besluit genomen zijn loopbaan buiten ZON te vervolgen. De taken van Leon Litjens zullen voorlopig worden waargenomen door Algemeen directeur Michiel F. van Ginkel. Het door ZON ingezette commerciële beleid zal ongewijzigd worden voortgezet. Dit staat los van het vertrek van Litjens.


De Groot Fresh Group vond uitbreiding door de activiteiten en het pand van Gebrs. de Mooij Breda over te nemen. Hiermee vergroot Van Dommele het assortiment waardoor zij haar klanten nog beter kan bedienen. Zowel het assortiment, het pand en de teams zullen vanaf 1 april 2016 worden samengevoegd. Het gaat hier alleen om Gebrs. de Mooij in Breda, niet in Rijnsburg. Tobias de Mooij zal het commerciële team van Van Dommele gaan versterken en ook aanspreekpunt blijven voor de huidige relaties van Gebrs. de Mooij Breda.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.