Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special jaaroverzicht 1 - 15 februari

Transfers van bedrijven, werknemers en aanvoerhavens

Vanaf 1 februari is Alexander Visser niet meer in dienst bij de Staay Food Group. "Ik heb binnen Staay Food Group zeker de kansen gehad om mijn vleugels internationaal uit te spreiden, maar het feit dat ik in het verleden gewend was om als zelfstandige ondernemer te functioneren ligt ten grondslag aan het besluit om de Staay Food Group te verlaten en mijn functie als vestigingsdirecteur te beëindigen", vertelt Alexander.

Capespan heeft een aandeel van 35% verworven Yupaa, een van de grootste fruitimporteurs en distributeurs uit India. Directeur Johan Dique van Capespan gelooft dat de investering in Yupaa een strategische basis vormt voor toekomstige groei en nieuwe relaties met klanten op de snelgroeiende Indiase markt.

Het Duitse Baywa heeft per 1 februari 68,4% van de aandelen van TFC Holland gekocht. Met de verwerving van het meerderheidsaandeel was 28,7 miljoen euro gemoeid. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingsautoriteiten. Peter Kooi van TFC Holland is erg content met de deal. "Men was op zoek naar een heel goed bedrijf en toen kwamen ze bij ons uit. Wij zijn er erg tevreden mee en zien uit naar de toekomstige samenwerking."

Na ruim tien jaar bij LTO Glaskracht heeft Dick Hylkema besloten zijn carrière elders voort te zetten. Hylkema treedt per 1 april a.s. in dienst als directeur van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO). De NAO is de brancheorganisatie voor de handel van poot- en consumptieaardappelen.
Van woensdag 3 tot en met vrijdag 5 februari was de wereldwijde groenten- en fruithandel weer present in Berlijn op de Fruit Logistica. Of er echt een recordaantal van meer dan 70.000 bezoekers aanwezig waren, zoals de organisatie meldt, zal niemand weten, maar dat de beurs in Berlijn een enorm efficiënte week is om met AGF-relaties in contact te komen, is evident. Klik hier voor de fotoreportages van de:
Nederlandse AGF-handel
Belgische AGF-handel
Nederlandse Tuinbouw
Wereldwijde bio-standhouders
Wereldwijde standhouders

Chinese standhouders
Spaanse standhouders
Latijns-Amerikaanse standhouders
Italiaanse standhouders
Duitse standhoudersChiquita gaat de importstromen van bananen in Europa grotendeels verleggen naar Vlissingen. Daarbij zal Chiquita de conventionele reeferschepen van de Great White Fleet al vanaf deze week alleen nog maar naar Vlissingen dirigeren en het Duitse Bremerhaven uit het vaarschema schrappen. Wel zullen er via de diverse rederijen nog containers bananen in de Bremerhaven arriveren.


De Belgische groothandelaar Maes Fresh Food uit Lebbeke is begin dit jaar volledig gestopt met haar activiteiten. Het klantenbestand is eind januari officieel overgenomen door Groothandel Claessens uit Antwerpen. "Vroeger was Maes Fresh Food een sterke speler in de markt en de reden waarom ze gestopt zijn is niet helemaal duidelijk. We weten in ieder geval dat het snel is gegaan", vertelt Guy Claessens, eigenaar van Groothandel Claessens.