Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU Parlement verwerpt versoepeling importcontroles citrus

Afgelopen dinsdag heeft de Landbouwcommissie van het Europees Parlement (COMAGRI) een resolutie goedgekeurd die was ingediend door de socialistisch Europarlementariër Clara Aguilera. De resolutie verwerpt de aanpassingen van de Europese Commissie aan de Plant Protection Law, waardoor de controles op geïmporteerde citrus uit derde landen minder streng zouden worden. 

Aguilera, samen met veel andere Europarlementariërs, is bang dat de lagere normen kunnen leiden tot besmetting en verspreiding van plagen. Dit zou dus een onnodig risico creëren voor Europese telers. Na de aanpassingen van de Europese Commissie zou het fruit alleen nog maar met het blote oog geïnspecteerd worden. 

"We moeten wachten tot de resolutie op de algemene vergadering van het Europees Parlement op 12 en 15 december geratificeerd wordt. Daarna moet de Europese Commissie gehoor geven aan de resolutie en de controles verbeteren."

Alle Spaanse Europarlementariërs hebben voor de resolutie gestemd. Vertegenwoordigers van de Spaanse citrussector zijn blij dat de Spaanse Europarlementariërs zich zo hard hebben gemaakt voor deze zaak en hopen dat de Europese Commissie hier een goed gevolg aan geeft. 

Bron: agronegocios.es

Publicatiedatum: