EU Parlement verwerpt versoepeling importcontroles citrus

Afgelopen dinsdag heeft de Landbouwcommissie van het Europees Parlement (COMAGRI) een resolutie goedgekeurd die was ingediend door de socialistisch Europarlementariër Clara Aguilera. De resolutie verwerpt de aanpassingen van de Europese Commissie aan de Plant Protection Law, waardoor de controles op geïmporteerde citrus uit derde landen minder streng zouden worden. 

Aguilera, samen met veel andere Europarlementariërs, is bang dat de lagere normen kunnen leiden tot besmetting en verspreiding van plagen. Dit zou dus een onnodig risico creëren voor Europese telers. Na de aanpassingen van de Europese Commissie zou het fruit alleen nog maar met het blote oog geïnspecteerd worden. 

"We moeten wachten tot de resolutie op de algemene vergadering van het Europees Parlement op 12 en 15 december geratificeerd wordt. Daarna moet de Europese Commissie gehoor geven aan de resolutie en de controles verbeteren."

Alle Spaanse Europarlementariërs hebben voor de resolutie gestemd. Vertegenwoordigers van de Spaanse citrussector zijn blij dat de Spaanse Europarlementariërs zich zo hard hebben gemaakt voor deze zaak en hopen dat de Europese Commissie hier een goed gevolg aan geeft. 

Bron: agronegocios.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven