Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanjaarden telen papaja in kas en willen Braziliaanse kwaliteit benaderen

In Almeria en Malaga is het papajaseizoen officieel begonnen. De oogst ging in de tweede week van november van start na een warme zomer met veel zonuren, waardoor het fruit een hoge brixwaarde heeft. Het seizoen loopt naar verwachting nog tot april door, hoewel dit mede afhankelijk is van de weersomstandigheden.



Het Spaanse bedrijf Tropical millennium verkoopt avocado's, mango's en papaja's en biedt integrale oplossingen aan voor in- en verkoop. Hoewel het bedrijf nog maar twee jaar met de fruitsoort werkt, heeft het hoge verwachtingen. Papaja's staan bekend om hun gezonde eigenschappen en dit is één van de redenen waarom het bedrijf heeft besloten deze fruitsoort te gaan telen.



"Hoewel we jaarrond papaja's leveren, die we importeren uit Brazilië, Ecuador en de Canarische Eilanden, willen we ook graag in eigen land papaja's produceren. Dit is een uitdaging omdat het klimaat in Spanje anders is dan in Zuid-Amerika of de Canarische Eilanden," legt Jorge Bara van Tropical millennium uit.



"In Brazilië en de Canarische Eilanden zijn er geen grote schommelingen tussen de dag- en nachttemperatuur, wat hier in Andalusië wel het geval is. Het resultaat is dat de papaja's niet alleen zoeter van smaak zijn maar ook een volmaakte schil hebben. Aangezien de omstandigheden hier totaal anders zijn, maken we gebruik van verwarmde kassen waardoor de productie duurder is," vervolgt Jorge.


Op de Canarische Eilanden zijn kleinschalige telers actief die de weinig rendabele tomatenteelt verruild hebben voor de productie van papaja's. Dit is eveneens het geval in Almeria. Het doel is fruit van hoge kwaliteit te produceren door het verbeteren en aanpassen van kassen zodat de investeringen zich terugverdienen. 



"De markt voor papaja groeit. Ons doel is dan ook om de kwaliteit van Braziliaanse papaja's nog dichter te benaderen. Het feit dat we in Spanje produceren versterkt onze concurrentiepositie. De hoge prijzen van geïmporteerde papaja's uit Zuid-Amerika zijn het gevolg van het dure luchttransport," aldus Jorge.


Het ras Intenzza lijkt het meest geschikt te zijn om in Spanje geteeld te worden, hoewel men voortdurend werkt aan de ontwikkeling van nieuwe rassen. 

Voor meer informatie:
Vanesa Moreno
Tropical millenium
Camino del Higueral. s/n. Apdo 136. La Axarquía.
Vélez-Málaga. 29700. Spain.
T: (+ 34) 952 549 881+34 952 549 881
vanesa.m@tropicalmillenium.com
www.tropicalmillenium.com
Publicatiedatum: