Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Manfred van der Vlag, Sweet Fruits:

"Vanwege tekorten Peru-mango's konden we de Palmer uit Brazilië dit jaar goed op de kaart zetten"

Tholen - Een krappe aanvoer van mango's uit Peru zorgde dit jaar voor een goede vraag naar de Palmer-mango's uit Brazilië", vertelt Manfred van der Vlag van het Nederlandse verkoopkantoor van Sweet Fruits uit Emmen. "De Palmer was altijd een beetje een ondergeschoven kindje, maar door de tekorten op de markt hebben we wel aan geloofwaardigheid teruggewonnen en konden we punten scoren met een kwalitatief goed product van onze eigen teeltlocaties."

"Momenteel is het mango-aanbod op de markt nog krap. De eerste West-Afrikaanse Kent-mango's arriveren mondjesmaat op de markt, maar over de hele linie zijn er veel tekorten. Wel verwacht ik de komende weken een wat ruimer aanbod op de markt. Volgende week zal het een eind gedaan zijn met de krapte", verwacht Manfred. Voor het nieuwe Braziliaanse seizoen verwacht ik een normale aanvoer met normale volumes. "Afgelopen seizoen was door de tekorten in Peru wel heel uniek."

Sweet Fruits richt zich op de jaarrond aanvoer van de Palmer-variëteit uit Brazilië. "We hebben weliswaar goed in kunnen spelen op de tekorten in de markt, maar het weer zat in Brazilië ook niet helemaal mee en daardoor hebben wij ook her en der bij moeten kopen. Momenteel liggen de prijzen op de vrije markt tussen de 8,50 en 10,50 euro, afhankelijk van de maten. De dikke maten zijn wat ruimer voorradig op de markt, met de kleintjes is een flinke krapte op de markt."

Voor meer informatie:
Manfred van der Vlag
Sweet Fruits
Westerstraat 154
7811 MV Emmen
Tel.: +31 (0)591 745111
[email protected]