Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komende weken meer grote maten Peruaanse avocado's laden

In het begin van het jaar was er een tekort aan avocado's op de Britse markt, vooral van grote maten, maar vroege import uit het zuidelijk halfrond heeft de situatie vervolgens verbeterd.

"In de eerste drie maanden van dit jaar zagen we de recordhoge prijzen voor met name de grotere maten", zegt Mark Everett, Business Unit Director voor avocado's bij Worldwide Fruit.

"In de Spaanse regio Axarquía ondergingen de maatsortering en de opbrengst duidelijk de impact van de droogte in het land. Israël had een grotere oogst dan vorig seizoen, maar de gevolgen van het conflict in Gaza hadden invloed op de oogst en de werkzaamheden in de pakstations."

Overgang naar aanvoer uit het zuidelijk halfrond
Hoewel er geopperd werd dat de overgang tussen de seizoenen van beide halfronden dit jaar bijzonder moeilijk zou zijn, verzonden Peru en Zuid-Afrika vroeg aanzienlijke hoeveelheden. Nu komen er goede volumes aan met middelgrote en kleine maten die gemakkelijk beschikbaar zijn.

Worldwide Fruit begon half maart ladingen uit Peru te ontvangen, ongeveer zoals in elk ander seizoen.

"In het noorden van Peru en Olmos heeft de oogst soms met vier tot zes weken vertraging opgelopen. De uitdaging voor de toekomst lijkt het mooi gespreid op de markt brengen van de avocado's van de verschillende teeltregio's om een stabiele wekelijkse aanvoer te garanderen. Het lijkt erop dat de impact van cycloon Yaku vorig jaar en El Niño de timing in sommige teeltregio's heeft verstoord." De maatsortering en de opbrengst is met name in de noordelijke teeltregio's kleiner dit jaar.

"Met aanvoer uit Peru en Zuid-Afrika zouden we de behoefte in alle maten moeten kunnen dekken. Echter, waar mogelijk zouden we promotieactiviteiten voor de gemakkelijk beschikbare maten willen aanmoedigen, wat op dit moment de middelgrote en kleine maten zijn."

Zuid-Afrika verwacht een goede opbrengst. Mark zegt dat ze erg tevreden zijn met de eerste aankomsten. Echter, er bestaan zorgen over mogelijke vertragingen van de schepen, waardoor het beheren van de voorraad en de houdbaarheid ingewikkelder wordt.

"Net als bij het fruit uit Peru is er momenteel een goede beschikbaarheid van middelgrote en kleine maten, maar we verwachten de komende weken meer grote maten te laden."


Een recente reis naar de Hooglanden van Peru met Talsa Agro Export

Conflict Rode Zee
Door de situatie in de Rode Zee worden enkele andere routes genomen: wegtransport door Afrika naar Egypte, luchtvracht en ook de langere zeereis rond de Kaap. Maar hogere kosten en langere transittijden maken de zaken ingewikkelder.

Voor meer informatie:
Mark Everett
Worldwide Fruit
Tel: +44 7899 912206 (VK)
[email protected]

Publicatiedatum: